Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

3-0 voor Turkije: allemaal de schuld van de kunstgrasmaffia

woensdag 9 september 2015

U heeft het ongetwijfeld gelezen, de column van Sjoerd Mossou in het AD van 9 september: Niet Hiddink, Van Gaal, Blind of Oostveen zijn de schuld van de 3-0 voor Turkije, maar de kunstgrasmaffia.

Ik zou bijna zeggen, was het maar zo makkelijk. In dat geval stel ik bij deze de maisakker bij mij achter thuis beschikbaar voor de training van het Nederlandse elftal. Volgende week wordt daar de mais geoogst en heb ik voldoende capaciteit voor elf voetbalmiljonairs. Met een weekje trainen zijn onze jongens dan weer omgeturnd van de 'comfortvoetballers', waar Mossou het over heeft, tot echte voetballers die tegen een stootje kunnen.

Mossou heeft natuurlijk wel een punt. Voetbal op kunstgras is niet gelijk aan voetbal op natuurgras, maar levert dat per sé mindere spelers op? Ik denk het niet.
Het verhaal van Mossou leest mij net iets teveel als het aloude liedje. Als je beroerd speelt, geef dan altijd de schuld aan het veld van de tegenstander. Soms speel je ook gewoon slecht omdat je slecht speelt. Waarom moet daar altijd een schuldige bij gezocht worden? En dan het liefste een schuldige buiten het elftal.

Ik denk ook dat er veel mis is met de rare Nederlandse fascinatie voor kunstgras. Iedere balans in de discussie kunst- en natuurgras is al jaren verdwenen en iedereen -de KNVB voorop- lijkt alleen maar af te koersen op meer kunstgras. In alle gevallen en onder alle omstandigheden. Met de mond wordt nog beleden dat ook natuurgras nog belangrijk is, maar veel meer dan lippendienst is dat niet.

De discussie die nu gevoerd wordt, is echter is wel heel erg kort door de bocht en geeft de fieldmanager in dit geval de kunstgras-fieldmanager maar weer de schuld.


door Hein van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES