Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Edel Grass
Fabrieksstraat 13
8281 BW Genemuiden
Nederland

Tel: 038 425 00 50
Fax: 038 425 00 51
E-mail: info@edelgrass.com

www.edelgrass.com
Edel Grass – The best alternative to nature Kenmerken
De dynamische wereld van kunstgrasproducten voor (top)sport, spel en ontspanning is grenzeloos en constant in beweging! In een bedrijf waar de technische knowhow in meer dan 30 jaar is opgebouwd worden uitdagende kunstgrasprojecten, waar ook ter wereld, aangepakt en gerealiseerd. Edel Grass is speler van het eerste uur en staat wereldwijd bekend als premium supplier van kunstgrassystemen voor zowel sport als leisure doeleinden. Edel en haar partners staan garant voor innovatieve en duurzame oplossingen bij het creëren van accommodaties waar topprestaties en ontspanning centraal staan en talent tot bloei kan komen.

Deze filosofie heeft geresulteerd in een internationaal opererende organisatie die, naast de productie en levering van kunstgrassystemen via een uitgebreid partnernetwerk, verregaande kennis op het gebied van civiele techniek en projectmanagement in huis heeft en aanbiedt. Edel Grass voorziet wereldwijd turn-key in alles wat nodig is om kunstgrasprojecten te realiseren die moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.
• Meer dan 30 jaar ervaring in kunststof toepassingen voor sportondergronden
• Meer dan 5000 geïnstalleerde full-size voetbal- en hockeyvelden over de hele wereld
• Een financieel stabiel bedrijf met ervaren en loyale medewerkers
• Specialist in sportgrassystemen, recreatiegras (landscaping), ontwerp & bouw
• Internationale certificeringen van FIFA, FIH, WORLD RUGBY, ITF en MLB
• Wereldwijd erkend als één van de beste en betrouwbaarste kunstgrasbedrijven
CONTACTPERSONEN
Gijs Peters
manager Nederland
06 51817306
g.peters@edelgrass.com
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Video: Edel Grass levert watervaste mat bij hockeyclub Oranje-Rood
Deze zomer krijgt hockeyclub Oranje-Rood de beschikking over een tweetal nieuwe watervelden. De twee velden zijn van het type Edel ID en gaan minimaal twaalf jaar mee.
Lees meer
Drie kunstgras voetbalvelden vervangen in gemeente Súdwest-Fryslân
Antea Group Sport vervangt in opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân een drietal kunstgrasvoetbalvelden. Het gaat om het hoofdveld van ONS en het hoofdveld en bijveld van SWZ uit Sneek, die aan vervanging toe waren.
Lees meer
Antea Group Sport en Edel Grass leggen nieuw non-infill jeugdveld aan
Antea Group Sport legt momenteel samen met Edel Grass de laatste hand aan een kunstgrasveld bij ASC Nieuwland in Amersfoort. Het gaat om een Soccer Blade Pro non-infill veld van 40 bij 50 meter, bestemd voor jeugdvoetbal.
Lees meer
Vernieuwd kunstgrasveld van HSC’ 21 in Haaksbergen in gebruik genomen
Afgelopen zaterdag heeft HSC’21 in Haaksbergen met de competitiewedstrijd tegen HBS Craeyenhout uit Den Haag het vernieuwde kunstgrasveld in gebruik genomen. Het veld is nu voorzien van de nieuwe Powerblade toplaag van Edel Grass.
Lees meer
Edel Grass present during mini club fair
Edel Grass announces that it will be present during a mini club fair that will be organised on Friday 30 March during the European Hockey League event in Rotterdam, the Netherlands.
Lees meer
Gebundelde krachten om topsportaccommodaties te realiseren
Antea Group Sport, Edel Grass en J&E Sports staan voor vernieuwing en doorontwikkeling. Op 8 maart bundelen de drie specialisten hun krachten in stand 2.124.
Lees meer
Expansion list of FIH Preferred Suppliers
The International Hockey Federation (FIH) has announced the expansion of their Preferred Supplier category to 10 companies as it continues to grow the FIH Quality Programme for Hockey Turf.
Lees meer
Internationale Hockey Federatie (FIH) wijst tien Preferred Suppliers aan
Act Global, Astroturf, Edel, Fieldturf, Forbex, CC Grass, Greenfields en Tigerturf (dochterondernemingen van Tencate Grass), Lano en Polytan zijn allemaal gekozen als FIH Preferred Supplier. Ze behouden die status minimaal tot eind 2019.
Lees meer
Tweekleurig kunstgras voor HSC '21
Voetbalclub HSC’21 uit Haaksbergen krijgt het modernste kunstgrasveld van Oost-Nederland. De club heeft met producent Edelgrass en leverancier Antea Group Sport overeenstemming bereikt over de aanleg van een tweekleurige kunstgrasmat.
Lees meer
Enschedese hockeyclubs kiezen voor Edel ID-watervelden
Na MHC Hattem en MHC Zutphen kozen dus ook EHV en PW voor Edel ID-waterveldsystemen, die deze zomer door Antea Group Sport worden aangelegd.
Lees meer
1 | 2 | 3
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en wij zenden u alle info.
Door nieuwe hockeynorm kunt u met verschillende bouwers om de tafel
Een nieuwe NOC*NSF-constructienorm voor kunstgrassportvelden en een nieuw kwaliteitshandboek van de FIH bieden de industrie voor kunstgrashockeyvelden een nieuwe impuls om verder te innoveren. U wilt iets nieuws voor uw nieuwe kunstgrashockeyveld? Dan kunt u met verschillende veldenbouwers 'om de tafel'!
Wilt u minder, minder minder?
De toenemende druk van bestuurders en bevolking om het gebruik van water op kunstgrashockeyvelden te beperken, heeft de beregeningsindustrie aan het denken gezet. Nieuwe producten en benaderingen moeten de velden minder afhankelijk van water maken.
The best alternatieve to nature
Eerst is er plezier en passie. Dan de wil om je talent met inzet en hard werken te ontwikkelen en het maximale uit jezelf te halen. Het beste materiaal is dan van onschatbare waarde. Om blessures te voorkomen en te kunnen presteren op jouw topniveau!
Gaan we eindelijk van 3G naar 4G?
Er staat druk op ingestrooide kunstgrasvelden. De goedkoopste en bewezen varianten, die met SBR-granulaat, zitten maatschappelijk gezien in zwaar weer.
Dit zie je op de Dag van de Sportaccommodaties
Op donderdag 8 maart is het weer zover: de jaarlijkse Dag van de Sportaccommodaties. De organisatie heeft voor de zevende editie van de beurs een uitgebreid lezingenprogramma samengesteld.
KNHB en FIH komen dichter bij elkaar
De internationale hockeybond (FIH) heeft onlangs nieuwe kwaliteitsstandaarden geïntroduceerd waar kunstgras voor hockey aan dient te voldoen. Wat betekent die voor de kunstgras hockeyvelden in Nederland?
'Onderhoud is minstens zo belangrijk als aanleg'
Antea Group Sport hamert op goed sportveldonderhoud. 'Productiematerialen en aanleg worden perfect genormeerd en gekeurd. Maar nadat het lintje bij de opening is doorgeknipt, ligt het veld niet langer onder de loep', aldus directeur sport Gosewin Bos.
1 | 2