Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Silica Nova
Zwarteweg 62
8097 PX Oosterwolde
Nederland

Tel: 0525 620 994 / 06 520 419 96
Fax: 0525 621 418
E-mail: info@silicanova.nl

www.silicanova.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
'Wij verwachten dit jaar ruim veertig hockeyvelden te reinigen'
Algen en watervelden: het lijkt een combinatie die onlosmakelijk verbonden is. Lijkt, want Silica Nova en Ton de Rooij hebben elkaar gevonden op weg naar een oplossing.
Lees meer
Race tegen de Russische kou
Silica Nova was voor het weekend bezig met een race tegen de klok vanwege het opkomende koufront. Voor het revitaliseren van kunstgrasvelden is vorst funest.
Lees meer
Verklevingen TPE verhelpen
Silica Nova heeft voor een klant in Scandinavië verkleefd TPE-infill verwijderd. Tevens hebben ze het veld voorzien van een nieuwe infill zonder verklevingsrisico’s.
Lees meer
Silica Nova geeft voetbalvelden tweede leven
Silica Nova heeft een nieuwe 4,3 meter brede kunstgras klop- en oprolmachine waarmee ze, in combinatie met hun Infillcair-machine, zeer gemakkelijk kunstgrasvoetbalvelden demonteren.
Lees meer
Wie staan er op de Nationale Sport Vakbeurs?
Vandaag over precies twee weken begint de Nationale Sport Vakbeurs. De beurs vindt plaats op woensdag 15 en donderdag 16 november.
Lees meer
Revitaliseren semi-waterveld Alecto
De bekende problemen met een semi waterveld: het is glad en vuil in nat weer en dus ontstaan er algen.
Lees meer
Stilte voor de storm Silica Nova
Het is nog even stil voor de storm nu het nog vriest: Bastiaan Doornewaard van Silica Nova gaat het druk hebben zodra de dooi invalt. Daarnaast slaan zijn onderhoudspakketten met garantie aan.
Lees meer
Geef je kunstgrasveld een tweede kans
John van Gennip (J&E): ‘Ik durf de stelling aan dat 60 procent van de velden die worden opgeruimd niet echt versleten zijn.’
Lees meer
KSP Kunstgras introduceert volautomatische 2 meter brede mattenklopper
KSP Kunstgras heeft een nieuwe 2 meter brede mattenklopper geïntroduceerd, die de kunstgrasmat volautomatisch oprolt en daarmee de bestuurder werk uit handen neemt.
Lees meer
Silica Nova bezig met revitaliseren van kunstgras
Silica Nova uit Oosterwolde is druk bezig geweest met het revitaliseren van vier French-court tennisbanen in Dokkum.
Lees meer
1 | 2
Gegarandeerd een schoon hockeyveld voor twee jaar
Algen en watervelden: het lijkt een onlosmakelijke combinatie. Lijkt, want Silica Nova en Ton de Rooij hebben elkaar gevonden op weg naar een oplossing. De twee aannemers reinigen sinds 2014 (semi)watervelden volgens een eigen principe.
Terugloop in aantal tennissers komt tot stilstand
De terugloop in ledenaantal die de KNLTB de afgelopen jaren moest meemaken, lijkt langzaamaan tot stilstand te worden gebracht. Komt er nu ook een opleving van de markt voor tennisbanen en het onderhoud ervan?
Walgen van algen is niet langer nodig
Hockeyvelden en algen: ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf het moment dat de eerste (semi)watervelden aangelegd werden, hebben clubs al te maken met de algenproblematiek. Na jaren van testen heeft Silica Nova nu een manier gevonden om watervelden écht goed schoon te krijgen.
Klachten over blessures op kunstgras zouden overbodig moeten zijn
Een aantal lelijke blessures bij spelers van PEC Zwolle en een onderzoek van AVRO/TROS Radar deden de discussie over de veiligheid van kunstgras onlangs weer in volle hevigheid losbranden.
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.
Altijd maar die algen!
Alle kennis over kunstgras en onderhoud ten spijt, algen blijven een punt van aandacht op vrijwel alle kunstgrassportvelden. Met name semi- en waterkunstgrasvelden voor hockey bieden de ideale condities voor algen om te gedijen.
Bastiaan Doornewaard: 'Slecht onderhoud wordt door zachte winter dubbel afgestraft'
Vorst heeft dit jaar zijn werk niet kunnen doen wat betreft het doden van algen en mossen op tennisbanen en hockeyvelden. De winter was er te zacht voor. Door het zachte weer blijken slecht onderhouden banen nog sneller aan reiniging toe te zijn dan normaal. Fieldmanager zoekt Bastiaan Doornewaard van Silica Nova bij een werk.
Communicatiespecialist verruilt baan voor groundsmanship: 'Buiten werken geeft vrijheid'
Fabiënne Lansink is de eerste groundswoman in Nederland, volgens de KNLTB. Dat maakt John Donners, de voorzitter van tennisvereniging Nijmegen Quick, bekend. Begin dit jaar werd zij aangesteld om de afgezwaaide groundsman van Nijmegen Quick op te volgen.
1 | 2