Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
BSNC
De Molen 30
3994 DB Houten
Nederland

Tel: 0161 222 808 / 06 225 285 23
Fax: 0161 222 508

www.bsenc.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Fieldmanager of the Year-verkiezing in zicht!
Nog een etmaal en dan weten we wie zich Fieldmanager of the Year 2018 mag noemen: Henri ter Braak, Nico van Eerden, Jan Gijzen of Marc Grooteman. Toegang tot het avondprogramma is gratis met een toegangsbewijs voor de beurs.
Lees meer
Zo ziet het programma van de Fieldmanager of the Year-verkiezing eruit
De award wordt dit jaar uitgereikt aan het eind van de eerste dag van de Nationale Voetbal Vakbeurs, die plaatsvindt in de Evenementenhal Gorinchem.
Lees meer
Algavelan nieuw lid BSNC
Algavelan is een nieuwe speler in de sportveldenwereld die oplossingen biedt tegen algen en mos op sportvelden.
Lees meer
BSNC-bijeenkomst ‘Kunstgras: de discussie voorbij?’
Er is zoveel gaande in kunstgrasland, dat het niet gek is dat 'de gewone man' het overzicht kwijtraakt. BSNC organiseert 14 december een bijeenkomst waarin aanwezigen worden bijgepraat over de stand van zaken.
Lees meer
'Maar waar is het zink dán gebleven?'
Tijdens haar uitzending, die de illustere titel “Tot op de bodem…” heeft meegekregen, zal Zembla morgen onder andere betogen dat er wel duizend kunstgrasvelden in Nederland zijn waar teveel zink in de bodem zou zitten.
Lees meer
BSNC houdt najaarsbijeenkomst ontwikkelingen in de kunstgrasmarkt
De branchevereniging Sport- en Cultuurtechniek (BSNC) houdt op 14 december een najaarsbijeenkomst ontwikkelingen in de kunstgrasmarkt.
Lees meer
Nieuw opleidingsaanbod voor groundsmen in de maak
De KBLTB, BSNC en IPC Groene Ruimte gaan werken aan een opleiding voor groundsmen. Op 14 september ondertekenden zij een samenwerkingsconvenant.
Lees meer
Nieuw opleidingsaanbod voor groundsmen op komst
Op dit moment bestaat er geen structureel opleidingsaanbod voor groundsmen op tennisbanen. Daar hopen de KNLTB, IPC en de BSNC verandering in te brengen.
Lees meer
De slagplank als oplossing tegen microplastics?
Het vraagstuk omtrent microplastics zou er weleens voor kunnen zorgen dat slagplanken straks steeds meer langs kunstgras voetbalvelden te zien zijn.
Lees meer
Bijeenkomst Next Generation in Schiedam
In 2015 nam BSNC het voortouw om het intiaitef Next Generation op poten te zetten. Inmiddels is het tijd voor alweer een vijfde bijeenkomst, en wel op 14 september bij Sportpark Willem Alexander in Schiedam.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
'Natuurgras absobeert warmte en straalt het niet terug. Dat helpt de stad koel te houden
Vorig jaar startte Sweco in opdracht van BSNC en Plantum een onderzoek naar de meerwaarde van natuurgras voor de leefomgeving. Als resultaat werd begin dit jaar het rapport Écht gras is altijd groener.
Wie denkt de STC wel dat ze is?
Het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump mag dan vooral ‘intern’ gericht zijn, de Amerikaanse Synthetic Turf Council wil zich juist buiten de Verenigde Staten gaan profileren. Arnoud Fiolet is uitverkozen om vorm te geven aan de Europese tak. Fieldmanager sprak met hem.
Nieuw vraagstuk voor de markt: grond of bouwstof
Deze zomer wordt in Amersfoort het kunstgrasveld van voetbalvereniging Cobu Boys vervangen. Een renovatie zoals dat wel vaker gebeurt, zou je denken. De uitloging van rubbergranulaat was op deze locatie echter zo sterk dat de grond geklasseerd werd als verontreinigd, waarna de bodem gesaneerd moest worden.
Een nieuw bedrijf dat de ontwikkeling van sportnormen ter hand gaat nemen
Theo Ceelen heeft zijn bedrijf verkocht. Dat betekent echter niet dat hij milder is geworden en zijn mening over ontwikkelingen in de markt voortaan onder de mat veegt. Verre van dat.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
Steekproef bevestigt: microplastics uit infill kunstgrasvelden
Vorig jaar verscheen in De Volkskrant het artikel ‘Van kunstgras voetbalveld tot plastic soep’, waarin gesteld werd dat er jaarlijks een miljoen kilo kunststof korrels in het milieu terechtkomt: vijfhonderd kilo per veld.
De koning is met pensioen, leve de koning!
In het voorjaar van 2012 zat vakblad Fieldmanager aan tafel met Bernard van den Bosch, de eerste Fieldmanager of the Year in 2010. Hij stond na dertig jaar op het punt af te zwaaien als sportveldbeheerder in Rotterdam-Noord. Zijn opvolger was Jur van der Veen, sportveldbeheerder in Rotterdam-Zuid.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6