Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
BSNC
De Molen 30
3994 DB Houten
Nederland

Tel: 0161 222 808 / 06 225 285 23
Fax: 0161 222 508

www.bsenc.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Werkgroep Zorgplicht BSNC komt medio oktober met publicatie
De werkgroep gaat het Zorgplichtdocument uit de bandenbranche toespitsen op een document dat gebruikt kan worden in de sportsector.
Lees meer
Inschrijving geopend voor Innovatieprijs Sportaccommodaties 2019
De VSG, BSNC en NOC*NSF/sportbonden organiseren in 2019 weer de Innovatieprijs Sportaccommodaties. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend.
Lees meer
'Gecreëerde onduidelijkheid biociden gebruik is schadelijk'
De gecreëerde onduidelijkheid rondom het gebruik van biociden voor het reinigen van sportvelden is schadelijk voor milieu en markt, dit stelt Aad van Oosten van KG Reiniger.
Lees meer
Nieuw rapport 'Gewasbeschermingsmiddelen & biociden op kunstgrasvelden'
Het rapport bevat een verkennende studie naar het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden op kunstgrasvelden.
Lees meer
Kieskurk lid van BSNC
Kieskurk uit Bergen op Zoom is toegetreden als lid van de Branchevereniging voor Sport en Cultuurtechniek. Directeur Rob Kies laat op de website weten zoveel mogelijk kunstgras voetbalvelden in Nederland te willen voorzien van kurkgranulaat.
Lees meer
‘Groensector van levensbelang in aanpak klimaatadaptatie stedelijk gebied’
Hans Oosters (voorzitter van de Unie van Waterschappen) sprak tijdens de bijeenkomst van de Groene Poort over de belangrijke rol van de groensector bij klimaatadaptie. Lees hier het verslag!
Lees meer
Werkgroep Congras houdt bijeenkomst 25 september 2018
Werkgroep Congras houdt op dinsdag 25 september 2018 op Papendal een bijeenkomst over de ontwikkelingen in de grasmarkt. Bedoeling is de achterban te informeren over actuele onderwerpen.
Lees meer
Landelijk keuzedeel Onderhoud van Sportvelden en Golfbanen voor mbo-studenten
Op 8 maart, de Dag van de Sportaccommodaties, is het landelijk keuzedeel 'Onderhoud van sportvelden en golfbanen' gepresenteerd.
Lees meer
Sportaccommodatie 2.0 is thema op Dag van de Sportaccommodaties
Op donderdag 8 maart 2018 vindt een nieuwe editie plaats van de Dag van de Sportaccommodaties in de Expo Houten. Daarbij zijn de belangrijkste aanbieders van duurzame innovatie aanwezig met gratis kennis en advies.
Lees meer
Training groundsman tennis binnenkort van start
Er worden dit jaar vier dagen verzorgd van de nieuwe training groundsman voor tennisbanen, zowel gericht op banen met gravel als kunstgras.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
'What makes the STC unique, is that they represent the whole value chain in artificial turf'
Whereas US President Donald Trump’s policy is primarily aimed internally, the American Synthetic Turf Council wants to expand outside the United States. Arnoud Fiolet has been appointed to establish the European branch. Fieldmanager spoke to him about the plans and ambitions the STC has for Europe.
Nationale grasdag toont cockpit en dashboard van het toekomstig sportveldbeheer
De Nationale Grasdag komt er weer aan! Op woensdag 24 januari a.s. krijg je in de Amsterdam ArenA alles te horen en te zien over smart fieldmanagement. Wat mogen we verwachten van de slimme grasmat? Welke ontwikkelingen zijn er rondom sensoring (gps) en precisiebeheer?
Dat kunstgras de toekomst heeft, is een grote leugen
Sjoerd Mossou schrijft over voetbal als auteur en columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad en Hard Gras. Tijdens de uitreiking van de Fieldmanager of the Year op 15 november jl. gaf hij een lezing over kunstgras in het betaald voetbal.
'Een mooi stukje waardering voor het werk dat ik al jarenlang lever'
Op woensdag 15 november werd voor de achtste keer de Fieldmanager of the Year gekozen. Marc Grooteman van Holland Sport werd uitgeroepen tot Fieldmanager of the Year 2018, terwijl Jan Gijzen de schaal voor High Potential mee naar huis mocht nemen. Vakblad Fieldmanager was erbij en sprak met de jury.
'Natuurgras absobeert warmte en straalt het niet terug. Dat helpt de stad koel te houden
Vorig jaar startte Sweco in opdracht van BSNC en Plantum een onderzoek naar de meerwaarde van natuurgras voor de leefomgeving. Als resultaat werd begin dit jaar het rapport Écht gras is altijd groener.
Wie denkt de STC wel dat ze is?
Het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump mag dan vooral ‘intern’ gericht zijn, de Amerikaanse Synthetic Turf Council wil zich juist buiten de Verenigde Staten gaan profileren. Arnoud Fiolet is uitverkozen om vorm te geven aan de Europese tak. Fieldmanager sprak met hem.
Nieuw vraagstuk voor de markt: grond of bouwstof
Deze zomer wordt in Amersfoort het kunstgrasveld van voetbalvereniging Cobu Boys vervangen. Een renovatie zoals dat wel vaker gebeurt, zou je denken. De uitloging van rubbergranulaat was op deze locatie echter zo sterk dat de grond geklasseerd werd als verontreinigd, waarna de bodem gesaneerd moest worden.
Een nieuw bedrijf dat de ontwikkeling van sportnormen ter hand gaat nemen
Theo Ceelen heeft zijn bedrijf verkocht. Dat betekent echter niet dat hij milder is geworden en zijn mening over ontwikkelingen in de markt voortaan onder de mat veegt. Verre van dat.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7