Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Vereniging Sport en Gemeenten
Postbus 16268
2500 BG Den Haag
Nederland

Tel: 070-3738055
E-mail: info@sportengemeenten.nl

www.sportengemeenten.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Aangekondigde btw-vrijstelling op sport gaat door
Volgens de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) gaat de regeling ongunstig uitpakken voor gemeenten en sportstichtingen.
Lees meer
VSG: 'Berichtgeving SBR kort door de bocht en onvolledig'
Het AD heeft op maandag 12 juni jl. een artikel geplaatst over rubbergranulaat. Volgens het artikel wil “Europa schonere korrels in de kunstgrasvelden”.
Lees meer
Ondertekening uniforme garantieregeling kunstgrasvelden
Op woensdag 10 mei hebben de KNVB, de BSNC en de VSG hun handtekening gezet onder één uniforme garantieregeling voor kunstgras voetbalvelden.
Lees meer
Manifest 'Buitensport en natuur voor iedereen' gepresenteerd
Het manifest werd afgelopen vrijdag gepresenteerd door Natuurmonumenten, NOC*NSF, buitensportbonden, LandschappenNL en de Vereniging Sport en Gemeenten.
Lees meer
iSpace Sports winnaar Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017
iSpace Sports is tijdens de Dag van de Sportaccommodaties uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017.
Lees meer
Wat u ziet tijdens de 6e editie
Tijdens de Dag van de Sportaccommodaties worden een tiental lezingen verzorgd én de eerste Innovatieprijs Sportaccommodaties uitgereikt.
Lees meer
Genomineerden eerste Innovatieprijs Sportaccommodaties bekend
Uit twaalf inzendingen zijn Pronitro van DLF, iSpace Sports van Sportbedrijf Drachten en Skills Garden van Kragten genomineerd voor de eerste Innovatieprijs Sportaccommodaties.
Lees meer
Nog één week tot het Nationaal Sportvelden Congres 2016
Op donderdag 1 december 2016 organiseert vakblad Fieldmanager voor de tiende keer het Nationaal Sportvelden Congres. Het congres vindt plaats op de KNVB-campus in Zeist.
Lees meer
Inschrijvingsperiode Innovatieprijs Sportaccommodaties gestart
Vandaag is de inschrijving voor de Innovatieprijs Sportaccommodaties geopend. Dat meldt Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC).
Lees meer
Inschrijvingen sportgemeente van het jaar 2016 geopend
Gemeenten kunnen zich weer inschrijven om mee te doen aan de verkiezing 'Sportgemeente van het jaar'.
Lees meer
1 | 2
NOS spreekt voor haar beurt in SBR-onderzoek
De koude oorlog omtrent SBR-granulaat woedt nog altijd voort. 'Relatief veel kankerverwekkende stoffen' kopte de NOS onlangs. Niet waar!, schreeuwde het persbericht van de VACO als reactie.
Monitoringstool in de maak
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu legt momenteel de laatste hand aan een monitoringstool. Beheerders van sportvelden wordt gevraagd online aan te geven welke chemische middelen zij gebruiken. Dit vanwege de Green Deal die is gesloten om in 2020 chemievrij te werken op sportvelden.
Teken mee aan een sportieve toekomst
Vakblad Fieldmanager viert zijn tienjarig congreslustrum met het Convenant Duurzame Kwaliteit Sport. Bezoekers worden uitgedaagd om mee te tekenen aan de toekomst van de sportsector.
Garantievoorwaarden voor kunstgras moeten op z'n kop
De vervangingsmarkt voor kunstgras voor voetbal is veel eerder aangebroken dan aanvankelijk was verwacht. Van de beloofde vijftien tot twintig jaar levensduur die ooit werd genoemd, is niets terechtgekomen. Patrick Balemans van de KNVB wil dat dat in de toekomst anders is.
Inventarisatie best practices zijn op gang gekomen, maar samenwerking moet beter
Praat met willekeurig wie in de golf- of sportveldensector, en om de drie of vier zinnen valt wel een keer de term ‘Green Deal’. Maar wat is de Green Deal eigenlijk, en vooral: hoe staat het ermee?
'Green Deal': wat is dat nu precies en hoe staat het ermee?
Praat met willekeurig wie in de golf- of sportveldensector, en om de drie of vier zinnen valt wel een keer de term ‘Green Deal’. Maar wat is de Green Deal eigenlijk, en vooral: hoe staat het ermee?