Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
ICL Specialty Fertilizers Golf Sport en Openbaar Groen
Koeweistraat 4
4181 CD Geldermalsen
Nederland

Tel: 0418 655 700
Fax: 0418 655 745
E-mail: info.benelux@icl-group.com

https://icl-sf.com/nl-nl/explore/sportvelden-golfbanen-parken-tuinen/
OMSCHRIJVING MERKEN
Sportvelden, golfbanen, parken en tuinen

Kwalitatief hoogwaardige meststoffen en graszaden maken golfbanen sneller, sportvelden sterker en parken groener. Met continue onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën, biedt ICL Specialty Fertilizers het antwoord op alle vragen over aanleg en onderhoud van golfterreinen, sportvelden en parken.
Op het tabblad Producten (bovenin) staat een overzicht voor een gemakkelijke keuze. U kunt ook links op deze pagina uw keuze maken.

ICL Specialty Fertilizers is een wereldwijde leider in plantenvoeding
Alles wat we doen is gericht op één doel: planten, gewassen en gras beter laten groeien. We benutten state-of-the-art precisievoeding en technologie om verzekerd te zijn van optimale gewasontwikkeling en kwaliteit. We begrijpen daarbij als geen ander dat groei nooit ten koste mag gaan van het milieu.

Het assortiment van ICL Specialty Fertilizers loopt voorop wat betreft innovatieve technologie met als resultaat geavanceerde oplossingen en hoogwaardige meststoffen. Wij hebben krachtige gecontroleerd vrijkomende meststoffen en wateroplosbare meststoffen ontwikkeld, waaronder de hoogstaande merken Osmocote, Peters en Universol. Osmocote Exact staat onder professionele kwekers bekend als het meest toonaangevende product in de markt van meststoffen met het beste rendement.

Alle meststoffen van ICL Specialty Fertilizers hebben één ding gemeen: ze bieden precies datgene wat planten en gras nodig hebben om te groeien en renderen. Ons team van toegewijde technische experts zorgt ervoor dat uw bemestingsplan naadloos aansluit op uw productiesysteem en de voedingsbehoeften van uw gewassen.
Minerale meststoffen
Als de wereldleider op het gebied van meststofproductie, heeft ICL een breed scala aan oplossingen om uitstekende resultaten te bereiken.

Hoveniersproducten
Met de hoveniersproducten van ICL, zal het gazon er niet alleen schitterend uitzien, het zal ook sterk zijn en in tegen weer en intensief gebruik bestand zijn. Ook borders, bomen en struiken hebben er nog nooit zo goed uitgezien.

Graszaad
Graszaad van ICL Specialty Fertilizers is ontwikkeld na jarenlang onderzoek en met innovatieve technologieën zoals Zip-Seed. Samen met deskundig advies biedt ICL Specialty Fertilizers de oplossing voor uw uitdagingen!

Gewasbescherming
ICL biedt gewasbeschermingsmiddelen als verantwoordelijke oplossing voor het in de hand houden van onkruid, insecten en ziekten. Alle gewasbeschermingsmiddelen van ICL zijn van de hoogste kwaliteitsstandaard op het gebied van milieu-, gezondheids- en veiligheidseisen.

Wetting agents
Waterverdelers zijn gemaakt om de hoeveelheid water in de toplaag te reguleren.

Product application
Spreaders that are reliable and efficient are a crucial part of a turf manager’s inventory. In order to get the best results from your fertilizer it is crucial to apply it accurately.
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Wie verdient de titel Greenkeeper of the Year 2019?
De Greenkeeper of the Year-verkiezing is net achter de rug. Maar omdat het organiseren van deze wedstrijd een hoop werk is, gaat de inschrijving alvast van start. Laat ons daarom weten wie de titel van 2019 verdient!
Lees meer
Betere kwaliteit plant met minder werkzaamheden
Osmocote Preplant is een nieuwe, duurzame ‘hightech’ meststof voor gebruik in de vollegronds-boomkwekerij.
Lees meer
ICL breidt distributie uit voor sport, golf, en openbaar groen
De nieuwe samenwerking betekent dat ICL-producten voor sport, golf en openbaar groen in Nederland vanaf heden bij zowel Vos Capelle als Prograss verkrijgbaar zijn.
Lees meer
Succesvolle BVO-dag bij FC Groningen
Zo’n vijftig field- en stadionmanagers waren op woensdag 10 januari jl. te gast in het Noordlease Stadion van FC Groningen voor de negende BVO-dag.
Lees meer
Partnerschap Vos Capelle en ICL Specialty Fertilizers
Vanaf 1 januari 2018 verzorgt Vos Capelle de distributie van de producten van ICL Specialty Fertilizers in de sport-, golf-, en openbaar groenmarkten.
Lees meer
FOTOREPORTAGE: Greenkeeper of the Year 2018
Voor alweer een vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Kijk hier voor een fotoreportage en meer over het juryoordeel.
Lees meer
Arjen Westeneng uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year 2018
Op het Nationaal Groen en Golfsymposium is Arjen Westeneng uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year 2018. Westeneng kwam na beraad van de jury als winnaar uit de bus.
Lees meer
BTME Harrogate van 23 t/m 25 januari
De BTME is al jaren één van de grootste grasbeurzen van Europa. De komende editie zal waarschijnlijk meer dan honderd exposanten tellen.
Lees meer
VIDEO: wordt Patrick van den Beuken Greenkeeper of the Year?
In aanloop naar de verkiezing van de Greenkeeper of the Year 2018 laten we elke dag een kandidaat de revue passeren. De laatste kandidaat stelt zich voor!
Lees meer
VIDEO: wordt Jeroen van Eijk Greenkeeper of the Year?
In aanloop naar de verkiezing van de Greenkeeper of the Year 2018 laten we elke dag een kandidaat de revue passeren. Vandaag stelt de derde kandidaat zich voor.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Betere kwaliteit plant met minder werkzaamheden
Osmocote PrePlant is een nieuwe, duurzame 'hightech' meststof voor gebruik in de vollegronds-boomkwekerij. Hiermee maakt ICL Specialty Fertilizers het nu mogelijk om teelten al bij de inplant de benodigde voeding voor twee seizoenen mee te geven.
Enthousiast, open en innovatief
Voor alweer de vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Dit jaar was de gelukkige titelwinnaar Arjen Westeneng, via aannemer H4A Groen als greenkeeper werkzaam op Golfbaan de Woeste Kop in Axel.
Hoofdgreenkeeper ontvangt Nationaal Open Matchplay-toernooi met stimp 12
Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Eric Wijnhoven (45) werkt als hoofdgreenkeeper bij Golf & Country Club Geijsteren. Door een combinatie van perfectionisme, passie en hechte samenwerking met marktpartijen houdt hij zijn baan op topniveau.
Hoofdgreenkeeper strooit met complimenten en oogst een hoop goodwil
Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Genomineerde Arjen Westeneng van golfbaan De Woeste Kop op Zeeuws- Vlaanderen is vereerd dat hij mee mag doen in de strijd, maar wil ook zijn team voordragen: ‘Ik ben slechts onderdeel van een dreamteam!’
Van den Beuken: 'Little and often is het devies. We houden de bodem open en gezond en de golfer merkt er niks van'
GotY-genomineerde Patrick van den Beuken is een empirisch onderzoeker; hij onderzoekt in de praktijk wat wel of niet werkt voor zijn baan. Als hij een goede werkwijze vindt, gaat hij daar stevig voor staan. Ook heeft hij een duidelijke mening over greenkeeping in zijn algemeenheid.
Greenkeepingteam in dienst van golfbaan gaat door weer en wind voor internationale allure
Hoofdgreenkeeper Jeroen van Eijk (39) van golfbaan Broekpolder was boer in hart en nieren, maar door het greenkeepersvak sleet langzaam maar zeker zijn passie voor het boerenleven. ‘Er is geen mooier vak dan het greenkeepersvak’, aldus de Greenkeeper of the Year-genomineerde.
Wetting agents: cruciale componenten in een geïntegreerd onderhoudsprogramma
Door de toenemende druk op onderhoudsbudgetten voor golfbanen en het veranderende klimaat wordt het gebruik van waterregulatoren (wetting agents) als onderdeel van grasmanagementprogramma's steeds meer onderzocht.
Bale & Messi: 'Eat your heart out'
Wie de beste is, mag zich meten aan andere toppers. Daarom brachten Fieldmanager en Greenkeeper of the Year 2017 begin april een bezoek aan de beste stadionvelden en trainingscentra van de wereld. Mede dankzij Fieldmanager of the Year- én Greenkeeper of the Year-sponsor Jean Heybroek en Greenkeeper of the Year-sponsor ICL
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8