Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Eurofins Agro
Binnenhaven 5
6709 PD Wageningen
Nederland

Tel: 088 - 876 1014
E-mail: klantenservice@eurofins-agro.com

http://eurofins-agro.com/nl-nl/
OMSCHRIJVING Wij zorgen voor groeiend inzicht op het gebied van:
Eurofins Agro is informatieleverancier en kennispartner voor onder andere de akker- en tuinbouw, melkveehouderij en glastuinbouwsector. We helpen u belangrijke gegevens te verzamelen en de juiste verbanden te leggen. Bemesting
Bodemgezondheid
Plantgezondheid
Voederwaarde
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Themadag 'smart fieldmanagement' druk bezocht
De vijftiende editie van de Nationale Grasdag stond woensdag 24 januari volledig in het teken van innovaties in fieldmanagement. De dag trok zo'n 300 aanwezigen.
Lees meer
Nationale Grasdag: de slimme grasmat is niet alleen een toekomstbeeld
Over twee weken vindt de vijftiende editie van de Nationale Grasdag plaats, dit jaar in de Amsterdam Arena. Het thema: smart fieldmanagement.
Lees meer
Laagdrempelige bodemanalyses voor de hovenier
Veel hoveniers blijken in de praktijk nog weinig met bodemanalyses te werken. Dit is jammer. Want veel problemen kunnen het gevolg zijn van aspecten die te maken met de bodem.
Lees meer
Relab den Haan overgenomen door Eurofins Agro
Vanaf 1 april 2016 is adviesbureau Relab den Haan overgenomen door Eurofins Agro, onderdeel Eurofins Scientific.
Lees meer
Oud-tuinbouwadviseur Aad den Haan overleden
Zondag 24 november j.l. is Aad den Haan - oprichter van Tuinbouwadviesburo den Haan - op 86-jarige leeftijd overleden. Gedurende meer dan 40 jaar is hij werkzaam geweest als zelfstandig adviseur in de tuinbouw. In 1980 startte hij familiebedrijf Relab den Haan.
Lees meer
Goed watermanagement voor een gezonde grasmat
Met de zomer voor de deur is de tijd aangebroken om meer aandacht te besteden aan de beregening van de sportvelden.
Het belang van bodemleven voor een gezonde grasmat
Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is de afgelopen jaren drastisch afgenomen en zal de komende jaren zelfs helemaal uit het onderhoudsplan verdwijnen. Deze ontwikkeling maakt het voor de greenkeeper noodzakelijk na te denken over de vraag hoe een gezond bodemleven kan bijdragen aan een gezonde grasmat.
'Bodemvocht is essentieel voor een proef van goede kwaliteit'
Minimale grondbewerking, een gezond bodemleven en een goede vochthuishouding. Dat zijn voor Gijs Berbée van Naktuinbouw de drie basisvoorwaarden voor een optimaal bodembeheer. De pF-curve van Eurofins Agro is daarbij een onmisbaar instrument.
Met stikstofleverend vermogen een stap verder in efficiënter golfbaanonderhoud
Een bodemanalyse is het belangrijkste instrument voor de greenkeeper voor het bepalen van het jaarlijkse bemestingsregime van de golfbanen.
Gezonde grasmat is de basis voor sportieve prestaties
Op een grasmat van hoge kwaliteit presteren sporters beter. Al is het alleen maar om blessures te voorkomen. Optimaal beheer van sportvelden vraagt inzicht in alle aspecten die van invloed zijn op de gezondheid van de grasmat: bodem, plant en water.
Partnernieuws
De Hovenier is een nieuw vakblad. Dit vakblad richt zich op de relatief kleine bedrijven, bedrijven, die zich focussen op de particuliere tuinen en het MKB segment. Uitgangspunt van dit vakblad is: Van de hovenier, voor de hovenier, door de hovenier.
Met stikstofleverend vermogen een stap verder in efficiënter sportveldonderhoud
Een bodemanalyse is het belangrijkste instrument voor de sportveldbeheerder voor het bepalen van het jaarlijkse bemestingsregime van de sportvelden. Eens in de drie jaar worden dan ook nieuwe bodemanalyses genomen.
Nationale grasdag toont cockpit en dashboard van het toekomstig sportveldbeheer
De Nationale Grasdag komt er weer aan! Op woensdag 24 januari a.s. krijg je in de Amsterdam ArenA alles te horen en te zien over smart fieldmanagement. Wat mogen we verwachten van de slimme grasmat? Welke ontwikkelingen zijn er rondom sensoring (gps) en precisiebeheer?
1 | 2