Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Melspring International B.V.
Arnhemsestraatweg 8
6881 NG Velp
Nederland

Tel: 026 384 20 00 / 06 292 799 79
Fax: 026 384 20 41
E-mail: greencare@melspring.com

www.greencare-concept.nl
Integrated Plant Health Management met Melspring Plant Care Producten van Melspring met bewezen resultaten

De unieke producten van Melspring gebaseerd op innovatieve groene concepten zijn Europees gepatenteerd en worden door specialisten ingezet in golf, sport, openbaar groen, land- en tuinbouw. Melspring ontwikkelt onder andere duurzame oplossingen voor de productie van gras. Hierbij stelt Melspring gezondheid van het gewas en zijn omgeving centraal in plaats van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dit noemen wij Integrated Plant Health Management (IPHM).

Een optimale balans tussen vocht en lucht in de bodem, een actief bodemleven en een gebalanceerde voeding geeft een rustige groeiende plant. Zo wordt de plant sterker en stimuleren we natuurlijke verdedigingsmechanismen. Daardoor is het gewas beter bestand tegen ziekten, parasieten en andere stressfactoren, waardoor er minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

Bodemverbetering:
- Stor-it
- Matrix
- Vitalbase

Bodemvoeding
- Vitalphos
- IJzervoeding
- Marathon

Optimalisatie via het blad:
- Melstar S
- Biopass Mn
- Biopass Si
- Biopass Cu
CONTACTPERSONEN
Jos Theunissen
Sales manager
06 292 799 79
Theunissen@melspring.com
Bart Hagenbeek
Division Manager Plant Care
06 218 340 74
Hagenbeek@melspring.com
Jop van Steen
Marketing coördinator
06 430 340 60
Steen@melspring.com
Ton Terlouw
Product Manager Agro Division
06 523 518 68
Terlouw@melspring.com
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
The day after... Fieldmanager of the Year 2018
Gisteren vond de achtste uitreiking van Fieldmanager of the Year plaats. Kijk hier voor een fotoreportage en meer over het juryoordeel.
Lees meer
VIDEO: Jean Heybroek over de Fieldmanager of the Year-verkiezing
In een video vertelt Maarten van Heck van Jean Heybroek (Toro) waarom zij sponsor zijn van de Fieldmanager of the Year-verkiezing.
Lees meer
VIDEO: DLF over de Fieldmanager of the Year-verkiezing
In een video vertelt Hendrik Nagelhoud van DLF waarom zij sponsor zijn van de Fieldmanager of the Year-verkiezing.
Lees meer
VIDEO: Wordt Henri ter Braak de Fieldmanager of the Year 2018?
Eén van de vier genomineerden is Henri ter Braak van Ter Braak Cultuurtechniek. Ter Braak barst van de ambitie om de jeugd het fieldmanagementvak in te trekken.
Lees meer
VIDEO: Wordt Marc Grooteman de Fieldmanager of the Year 2018?
Binnen Holland Sport heeft Grooteman (49) de functie van teamleider voor alle buitensportaccommodaties en is hij tegelijkertijd sportveldadviseur.
Lees meer
VIDEO: Wordt Jan Gijzen de Fieldmanager of the Year 2018?
Gijzen (33) is head groundsman bij FC Utrecht. Als fieldmanager heeft hij de verantwoordelijkheid voor zes velden en de financiële verantwoordelijkheid voor zijn afdeling.
Lees meer
VIDEO: Wordt Nico van Eerden de Fieldmanager of the Year 2018?
Van Eerden (44) is werkzaam bij beheerorganisatie Gildebor. Als sportveldadviseur promoot hij het vak bij gemeentes met zelfgemaakte pr-films en uitgebreide presentaties.
Lees meer
Genomineerden Fieldmanager of the Year 2018
Er zijn dit jaar vier kanshebbers: Henri ter Braak (Ter Braak Cultuurtechniek), Nico van Eerden (Gildebor), Jan Gijzen (FC Utrecht) en Marc Grooteman (Holland Sport).
Lees meer
Melspring opent 'Marathon Premium Store'
Met veel trots kondigt Melspring aan dat het zijn eerste Marathon Premium Store in Nederland heeft geopend, en wel in Soerendonk.
Lees meer
Kennisdag Green Deal op golfbaan The Dutch
Op 16 maart vindt de kennisdag ‘Green Deal- duurzaam grasbeheer voor nu en de toekomst!’ plaats op Golfbaan The Dutch in Spijk.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5
'Bodemscan tilt sportveldonderhoud naar hoger niveau én brengt ons dichter bij Green Deal'
Wie wordt de opvolger van Fieldmanager of the Year Gerard Verweijen, die het afgelopen jaar menige leerling voorlichting gaf over fieldmanagement en robotmaaiers? Henri ter Braak barst van de ambitie om de jeugd het fieldmanagementvak in te trekken.
'Ik ben het niet eens met de kreet dat er steeds minder kan'
Nico van Eerden: Uitvoerder Parken, Landschap, Civiel bij beheerorganisatie Gildebor. Rasoptimist en genomineerde voor de Fieldmanager of the Yearaward. Wie is hij en wat doet hij in zijn dagelijks werk?
Fieldmanager van de toekomst stuurt groot deel van het werk aan via telefoon
Wie wordt de opvolger van Gerard Verweijen als Fieldmanager of the Year? Marc Grooteman (49) heeft, net als Verweijen, een gemeenteachtergrond en begeeft zich tegelijkertijd op de markt met robotmaaiers. Daarnaast maakt hij gebruik van allerhande andere technische snufjes.
'De trainer zei dat de winst mede onze verdienste was; dan heb je écht eer van je werk!'
Wie wordt de opvolger van Fieldmanager of the Year Gerard Verweijen? In Maartensdijk staat een FC Utrecht-fan in hart en nieren op, Jan Gijzen. Niet alleen is hij fan van FC Utrecht, ook is hij trots op het werk dat hij doet. Elk nieuwtje over de positie van Stadion Galgenwaard in de veldencompetitie zet hij trots op de Facebook-pagina Grasmeesters FC Utrecht.
'Velden worden te schraal en te hard en vilt neemt toe; dat werkt een schimmel als heksenkring in de hand'
Het is weer herfst en tijd voor de jaarlijkse terugkerende schimmels in onze grasmatten, die komen en weer gaan, net als de najaarsgriepjes en -verkoudheden die ons mensen dan teisteren. Opvallend in het rijtje schimmels is heksenkring, die vooral in de zomer en herfst opduikt, omdat het dan gemiddeld warmer en vochtiger is.
Bale & Messi: 'Eat your heart out'
Wie de beste is, mag zich meten aan andere toppers. Daarom brachten Fieldmanager en Greenkeeper of the Year 2017 begin april een bezoek aan de beste stadionvelden en trainingscentra van de wereld. Mede dankzij Fieldmanager of the Year- én Greenkeeper of the Year-sponsor Jean Heybroek en Greenkeeper of the Year-sponsor ICL stonden
Melspring lanceert ‘grasbooster’ Marathon TCR
In de stand van Sherriff Amenity, dat de distributie van de productrange van Melspring in Groot-Brittannië voor zijn rekening neemt, presenteerde Melspring met trots zijn Marathon Turf Core Renovator aan het grote publiek.
Wat je allemaal met algen kunt doen
Melspring hield afgelopen november in Amsterdam zijn jaarlijkse Breizh Algea Tour. Ongeveer 350 klanten en relaties van Melspring kwamen bij elkaar om te praten.
1 | 2 | 3 | 4 | 5
FOTOREPORTAGE