Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Barenbrug Holland
Postbus 1338
6501 BH Nijmegen
Nederland

Tel: 024 348 81 00
Fax: 024 348 81 15

www.barenbrug.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Genomineerden Innovatieprijs Sportaccommodaties 2018 bekend
Barenbrug is genomineerd met Yellow Jacket Water Manager: een coating voor graszaad op golfbanen.
Lees meer
Beurs op Golf Industry Show staat weer voor de deur
De beurs op de Golf Industry Show (GIS) in de Verenigde Staten staat weer voor de deur. Het jaarlijkse evenement vindt dit jaar plaats op 7 en 8 februari.
Lees meer
Kennisdelingdag Gras succesvol verlopen
J. de Ridder ging afgelopen week op visite bij Barenbrug voor een kennisdelingsdag, met als onderwerp gras. Beide bedrijven kijken met tevredenheid terug op een vruchtbare dag.
Lees meer
Succesvolle BVO-dag bij FC Groningen
Zo’n vijftig field- en stadionmanagers waren op woensdag 10 januari jl. te gast in het Noordlease Stadion van FC Groningen voor de negende BVO-dag.
Lees meer
IJzersterke gazons
IJzersterke gazons die er geweldig uitzien, de droom van iedere hovenier. Een lelijk gazon doet immers afbreuk aan de hele tuin.
Lees meer
De Grasgids 2018 is uit!
Sommige lezers van Greenkeeper en Fieldmanager hebben het wellicht al in de wandelgangen gehoord: de Grasgids van 2018 is uit!
Lees meer
BTME Harrogate van 23 t/m 25 januari
De BTME is al jaren één van de grootste grasbeurzen van Europa. De komende editie zal waarschijnlijk meer dan honderd exposanten tellen.
Lees meer
Veel belangstelling voor bezichtiging The Links Valley
Ruim zestig belangstellenden uit Nederland en België maakten op 3 oktober gebruik van de uitnodiging om The Links Valley te komen bezichtigen.
Lees meer
Bezoek The Links Valley op 3 oktober
Op dinsdag 3 oktober worden relaties van Prograss, Barenbrug en SBA Golf & Groen uitgenodigd om een kijkje te nemen op The Links Valley, een nieuwe baan in Ermelo.
Lees meer
Fieldmanager Stadion Feyenoord stapt over naar Barenbrug
Fieldmanager Floor Drissen (29) start met ingang van 15 december als grasspecialist bij Barenbrug. Dit houdt in dat hij afscheid neemt van zijn huidige werkgever, Stadion Feyenoord.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Partnernieuws
De Hovenier is een nieuw vakblad. Dit vakblad richt zich op de relatief kleine bedrijven, bedrijven, die zich focussen op de particuliere tuinen en het MKB segment. Uitgangspunt van dit vakblad is: Van de hovenier, voor de hovenier, door de hovenier.
'Je kunt geen eigenaar zijn van natuurlijke eigenschappen'
De Europese wetgever heeft nooit de bedoeling gehad octrooien te verlenen op producten die het resultaat zijn van essentieel biologische processen.
'We kunnen nu sneller selecties maken'
In april heeft Barenbrug twee verrolbare kassen in gebruik genomen van elk 10 meter breed en 40 meter lang. Het bedrijf zet de kassen in om droogteproeven te houden. Als het regent, worden de tunnels over de gewassen gerold en als het droog is, worden ze achter de gewassen gerold. In totaal kunnen de kassen 182 meter heen en weer verrold worden.
Vraag naar graszaden neemt toe
Je staat er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar voordat het in de zak belandt, heeft graszaad dat gebruikt wordt voor in- of doorzaai van golfbaan, sportveld, of berm, er al een lange reis op zitten: van veredeling en kruising tot aan teelt en oogst.
Barenbrug voert droogteproeven uit met nieuwe verrolbare kassen
In april heeft Barenbrug twee verrolbare kassen in gebruik genomen van elk 10 meter breed en 40 meter lang. Het bedrijf zet de kassen in om droogteproeven te houden.
Voorraden graszaad slinken, vraag neemt alleen maar toe
Telers van graszaad maken moeilijke tijden door. Het weer was dit jaar niet erg behulpzaam, met droogte en nattigheid op de verkeerde momenten. De voorraden slinken en de prijzen stijgen, net als de vraag naar duurzame rassen.
Zoeken naar balans tussen octrooi- en kwekersrecht
Het Europees Octrooibureau verleent sinds afgelopen zomer geen octrooi meer op klassiek veredelde bloemen, planten en zaden. Dat is het resultaat van een jarenlange lobby van de kwekers bij de Europese Commissie en het Europees Octrooibureau.
In de Grasgids kom je niet zomaar
Opname in de Grasgids biedt de eindgebruiker de garantie dat hij een gras van topkwaliteit aanschaft. De grassen die in de gids worden opgenomen, zijn grondig getest.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8