Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
RecyBEM B.V.
Loire 150
2491 AK Den Haag
Nederland

Tel: 070 444 06 32
Fax: 070 444 06 61
E-mail: bem@recybem.nl

BTW: NL 812810302 B01
KvK: 27264616

www.recybem.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
Een initiatief van de bandenleveranciers

Op 1 april 2004 heeft het toenmalige ministerie van VROM (I&M) het Besluit beheer autobanden (Bba) ingevoerd. Om invulling te geven aan de verantwoordelijkheden uit dit Besluit heeft de Vereniging Band en Milieu een inzamelings- en verwerkingssysteem opgezet, RecyBEM. Het RecyBEM-systeem is een succes. Bandenleveranciers geven invulling aan hun verplichtingen uit het Bba door zich aan te sluiten bij de Vereniging Band en Milieu.

Het RecyBEM-systeem is door het ministerie van I&M algemeen verbindend verklaard (AVV) Hierdoor heeft RecyBEM kracht van wet. Voor iedere nieuwe autoband die op de Nederlandse markt gebracht wordt, dient de afvalbeheersbijdrage betaald te worden aan de Stichting Fonds Band en Milieu. Klik hier voor meer informatie over de AVV.

Voor iedere nieuwe band die de leden van de Vereniging Band en Milieu als producent of importeur van personenwagenbanden op de Nederlandse markt brengen, zamelen RecyBEM gecertificeerde inzamelingsbedrijven een gebruikte band in. Hiermee is de marktdekking zo goed als honderd procent. De ingezamelde banden worden op een milieuverantwoorde manier verwerkt en vinden een nieuw leven in tal van toepassingen. Het percentage gerecyclede grondstoffen dat bestemd is voor de productie van nieuwe banden groeit. Steeds vaker worden oude banden verwerkt in auto-onderdelen van nieuwe auto's.
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
De hetze tegen rubberkorrels
Nieuws over kankerverwekkende stoffen is notoir onbetrouwbaar. Dat komt doordat iets al ‘kankerverwekkend’ heet wanneer het bij bacteriën een verandering in het genetisch materiaal teweegbrengt.
Lees meer
Zo werkt het...
De gemeenteraadsverkiezingen waren op 21 maart 2018. Voor sporters een stuk belangrijker dan de landelijke.
Lees meer
Band & Milieu en NVR-banden willen in gesprek over ‘safe by design’ banden
De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen met het verzoek aan staatssecretaris Van Veldhoven (I&W) om met de branche in gesprek te gaan over ‘safe by design’ banden. Dit meldt de Vereniging Band & Milieu in een persbericht.
Lees meer
'Die adsorptielagen doen precies waarvoor ze bedoeld zijn'
In een persbericht laat Vereniging Band en Milieu vandaag weten dat ze gepubliceerde documenten naast elkaar heeft gelegd van gemeenten die in 2016 onderzoek deden naar mogelijke verontreiniging door rubbergranulaat.
Lees meer
'De rede moet weer zegevieren. Dat is mijn nieuwjaarswens'
Steunbetuigingen zijn altijd fijn. Kritische noten niet altijd. Maar ze horen er wel bij, mits goed geformuleerd en onderbouwd, want ze houden ons scherp.
Lees meer
Korte infofilmpjes rubbergranulaat online
Om de emotie uit de verhitte discussies rondom rubbergranulaat te halen heeft Recybem afgelopen maand twee korte informatiefilmpjes online geplaatst.
Lees meer
Wie staan er op de Nationale Sport Vakbeurs?
Vandaag over precies twee weken begint de Nationale Sport Vakbeurs. De beurs vindt plaats op woensdag 15 en donderdag 16 november.
Lees meer
'Maar waar is het zink dán gebleven?'
Tijdens haar uitzending, die de illustere titel “Tot op de bodem…” heeft meegekregen, zal Zembla morgen onder andere betogen dat er wel duizend kunstgrasvelden in Nederland zijn waar teveel zink in de bodem zou zitten.
Lees meer
'Zijn assistent heeft het eigenlijk letterlijk gezegd'
Column: Kees van Oostenrijk, directeur RecyBEM en bestuurder Band&Milieu.
Lees meer
Vereniging Band en Milieu: ‘Kansloos, nieuw hoofdstuk in hetze'
‘Te bizar voor woorden. Een kansloze aangifte die alleen bedoeld is om wederom de hetze tegen rubberkorrels te beginnen.’ Dit stelt Kees van Oostenrijk, voorman van de Vereniging Band en Milieu in reactie op de aangifte van Recycling Netwerk.
Lees meer
1 | 2
De hetze tegen de rubberkorrels
Nieuws over kankerverwekkende stoffen is notoir onbetrouwbaar. Dat komt omdat iets al “kankerverwekkend” heet wanneer het bij bacteriën een verandering in het genetisch materiaal teweegbrengt.
Kees van Oostenrijk: 'Wethouders moeten hun hoofd niet laten hangen'
De overheid is momenteel erg actief met het beschermen en waarschuwen van burgers tegen zogenaamd nepnieuws. Of het prettig is dat de overheid bepaalt wat ‘acceptabel’ of ‘onacceptabel’ nieuws is, laten we maar even in het midden.
Recycling ter plekke kan oplossing bieden voor kunstgrasberg
Tencate Grass heeft een nieuw concept ontwikkeld om oude kunstgrasvelden te verwerken tot bruikbare producten die op dezelfde locatie kunnen worden toegepast. Ecocept moet een permanente oplossing bieden voor het groeiende kunstgrasprobleem.
De rede moet weer zegevieren; dat is mijn nieuwjaarswens
Steunbetuigingen zijn altijd fijn. Kritische noten niet altijd. Maar ze horen er wel bij, mits goed geformuleerd en onderbouwd, want ze houden ons scherp.
'Maar waar is het zink dán gebleven? Niemand kan het vinden!'
Tijdens de uitzending die de illustere titel ‘Tot op de bodem …’ heeft meegekregen, zal Zembla morgen onder andere betogen dat er wel duizend kunstgrasvelden in Nederland zijn waar teveel zink in de bodem zou zitten. Uit contacten die RecyBEM met Zembla had, blijkt deze claim op los zand te zijn gebaseerd.
Zeven redenen om gewoon te blijven sporten op rubbergranulaat
Verschillende gemeenten blijven kiezen voor rubbergranulaat als infill op sportvelden, omdat het 'veilig en sporttechnisch superieur' is. De gemeente Haarlem maakte een vergelijkende analyse en koos opnieuw voor kunstgrasvelden met rubbergranulaat.
Nieuw vraagstuk voor de markt: grond of bouwstof
Deze zomer wordt in Amersfoort het kunstgrasveld van voetbalvereniging Cobu Boys vervangen. Een renovatie zoals dat wel vaker gebeurt, zou je denken. De uitloging van rubbergranulaat was op deze locatie echter zo sterk dat de grond geklasseerd werd als verontreinigd, waarna de bodem gesaneerd moest worden.
Een nieuw bedrijf dat de ontwikkeling van sportnormen ter hand gaat nemen
Theo Ceelen heeft zijn bedrijf verkocht. Dat betekent echter niet dat hij milder is geworden en zijn mening over ontwikkelingen in de markt voortaan onder de mat veegt. Verre van dat.
1 | 2