Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
AlgaVelan Nederland
Tynnegieterstraat 41
6821 EW Arnhem
Nederland

Tel: 06 55 130 621
E-mail: info@algavelan.nl

www.algavelan.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
AlgaVelan Coating & AlgaVelan Golf werken uitstekend tegen groene aanslag en mossen. Door zijn unieke fysieke werking en samenstelling uit voedingsmiddelen, is AlgaVelan een veilig alternatief voor chemische en biologische producten met schadelijke effecten voor de omgeving.

Het bestaat uit plantaardige ingrediƫnten zoals; eiwitten, zetmeel en plantaardige olie. AlgaVelan vormt een zeer dunne coating op het oppervlak waarop het is aangebracht. De coating werkt verstikkend voor algen en mossen.
Wanneer algen en mossen verdwijnen hebben o.a. ook korstmossen geen bestaansrecht meer. Korstmossen zijn namelijk het resultaat van twee typen organismen: Schimmel en Alg. (symbiose)

Resultaten zullen binnen enkele dagen zichtbaar zijn. De korstmossen zijn wat hardnekkiger, dit duurt langer.
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
'Sportsector moet stoppen met biociden en chemie tegen algen'
De sportsector moet nu echt stoppen met biociden en chemie om algen te bestrijden. Dat stelt Ewoud van de Wetering van Algavelan.
Lees meer
Nieuw rapport 'Gewasbeschermingsmiddelen & biociden op kunstgrasvelden'
Het rapport bevat een verkennende studie naar het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden op kunstgrasvelden.
Lees meer
Weesp kiest voor micro-organismen in strijd tegen algen
Het afgelopen jaar was de algenbestrijding bij de hockeyclub MHC Weesp met micro-organismen goed bevallen. Voor 2018 kiest Weesp opnieuw voor Algavelan.
Lees meer
Algavelan maakt een einde aan algenoverlast
Algavelan presenteert op de Dag van de Sportaccommodaties het resultaat van anderhalf jaar praktijkstudie: Algavelan MO5Sport.
Lees meer
Wie staan er op de Nationale Sport Vakbeurs?
Vandaag over precies twee weken begint de Nationale Sport Vakbeurs. De beurs vindt plaats op woensdag 15 en donderdag 16 november.
Lees meer
Algavelan nieuw lid BSNC
Algavelan is een nieuwe speler in de sportveldenwereld die oplossingen biedt tegen algen en mos op sportvelden.
Lees meer
'Steeds meer gemeenten beginnen ons te ontdekken'
Wie in de archieven van vakblad Fieldmanager kijkt, zal zien dat wij de laatste jaren veel over algenoverlast geschreven hebben.
Natuurlijke middelen tegen mos en algen
Algen, mossen en korstmossen zijn een bekend verschijnsel op veel Nederlandse begraafplaatsen. Beheerders hebben er hun handen vol aan om grafstenen en -beelden schoon te houden.
Beheerders plegen nog te vaak milieudelicten door onwetendheid
In de sportveldenwereld bestaan nog veel misverstanden rond algenbestrijding. Het is vaak onduidelijk wat de mogelijkheden zijn en vooral welke middelen nu precies toegestaan of verboden zijn.
Dit zie je op de Dag van de Sportaccommodaties
Op donderdag 8 maart is het weer zover: de jaarlijkse Dag van de Sportaccommodaties. De organisatie heeft voor de zevende editie van de beurs een uitgebreid lezingenprogramma samengesteld.
Een natuurlijke oplossing tegen algen
Over de bestrijding van algen op sportvelden bestaan nog veel misverstanden. Menig sportclub bestrijdt de organismen met reinigingsmiddelen zonder duidelijke strategie. Met het oog op de Green Deal Sport 2020 zal daar toch echt verandering in moeten komen.