Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
KNVB
Postbus 515
3700 AM Zeist
Nederland

Tel: 0343499207
E-mail: patrick.balemans@knvb.nl

www.knvb.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Kybys breidt team uit met bekende naam in de sportbranche
Christian van Genugten treedt per 1 maart 2018 in dienst bij Kybys ingenieurs en adviseurs als projectmanager.
Lees meer
Ado den Haag overweegt overstap naar natuurgras
Eredivisieclub Ado den Haag overweegt om vanaf 2019 weer op natuurgras te gaan spelen. Dat vertelt algemeen directeur Mattijs Manders in gesprek met Omroep West.
Lees meer
Succesvolle BVO-dag bij FC Groningen
Zo’n vijftig field- en stadionmanagers waren op woensdag 10 januari jl. te gast in het Noordlease Stadion van FC Groningen voor de negende BVO-dag.
Lees meer
KNVB lanceert rekentool voor behoeftebepaling voetbalvelden
De KNVB heeft een tool ontwikkeld waarmee eenvoudig het benodigde aantal velden voor een voetbalclub uitgerekend kan worden.
Lees meer
Nieuwe bosatlas brengt Nederlandse voetbal in kaart
Sinds 16 november is Nederland een nieuwe bosatlas rijker. Deze keer staat niet geografie, maar de infrastructuur van het Nederlandse voetbal centraal.
Lees meer
BSNC-bijeenkomst ‘Kunstgras: de discussie voorbij?’
Er is zoveel gaande in kunstgrasland, dat het niet gek is dat 'de gewone man' het overzicht kwijtraakt. BSNC organiseert 14 december een bijeenkomst waarin aanwezigen worden bijgepraat over de stand van zaken.
Lees meer
De Groene Club: KNVB en provincies zetten in op duurzame accommodaties
De KNVB gaat samen met de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland sportverenigingen helpen bij de verduurzaming van hun accommodatie.
Lees meer
EDS-subsidie per 2 januari 2018 weer beschikbaar
De EDS-subsidie kan per 2 januari 2018 weer aangevraagd worden door sportverenigingen. Er is voor 2018 (wederom) een budget van zes miljoen euro beschikbaar.
Lees meer
Save the date: het Nationaal Sportvelden Congres
Donderdag 23 november 2017 vindt op de KNVB-campus te Zeist de elfde editie van het Nationaal Sportvelden Congres plaats.
Lees meer
KNVB ziet ledenaantal verder stijgen, KNLTB grootste verliezer
De KNVB verwelkomde in 2016 ruim vierduizend extra leden. Minder rooskleurige cijfers waren er voor de KNLTB. De bond verloor in 2016 ruim zestienduizend leden.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
Scoor geen eigen goal bij aankoop pupillenmatterialen
De KNVB is gestart met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen en wilde meteen een einde maken aan de wirwar van doeltjes voor deze nieuwe wedstrijdvormen. Eenheid moest er zijn, dus schreef de KNVB een tender uit.
BVC moet als laatste club in de gemeente Berg en Dal nog privatiseren
In deze nieuwe rubriek staat een amateurvoetbalclub centraal. Wie zijn toch al die krachten waarop de club draait? Wie onderhouden de velden, staan elk weekend in de kantine en verzorgen het materiaal? BVC’12 uit Beek, gelegen in één van de mooiste gebieden van Nederland tussen de Nijmeegse stuwwal en de Ooijpolder, bijt de spits af.
Eerste Promax-velden met KNVB-certificering
Donderdag 20 juli was een belangrijke dag voor Alkmaar Sport, Adviesbureau Simoove en Fieldturf Benelux. De eerste twee kunstgrasvelden met Promax-korrels (PE-infill) werden toen namelijk door SGS Intron gekeurd conform de normen en reglementen van de KNVB.
Natuurgras terug op Het Kasteel
Deze zomer is Nederland gastheer van het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. Rotterdam is met Het Kasteel, de thuisbasis van Sparta, één van de zeven speelsteden tijdens dit toernooi. Aangezien het EK van de Uefa uitsluitend op natuurgras gespeeld mag worden, was Sparta genoodzaakt om het kunstgrashoofdveld tijdelijk te vervangen door een natuurgrasveld.
Balemans (KNVB): 'Deze tender heeft ons geld gekost, maar we gunnen de clubs goed materieel'
Kinderen gaan spelen op kleinere veldjes, in kleinere teams en zonder scheidsrechter. Dat heeft de KNVB in januari 2017 besloten. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal.
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
One turf-concept brengt sportwereld en industrie niet echt bijeen
FIFA, de IRB en de FIH hebben een akkoord bereikt over de eisen waaraan kunstgrasvelden moeten voldoen die door alle drie sporten kunnen worden gebruikt. Biedt deze overeenkomst perspectief voor voetbal-, rugby-, en hockeyclubs in Nederland en worden omniverenigingen de norm in ons land?
Een topgrasmat met dank aan mezen en spreeuwen
Een compleet sportpark onderhouden zonder bestrijdingsmiddelen. Dat is de opdracht waaraan gemeenten zich vanaf 2020 moeten houden in het kader van de Green Deal. De gemeente Utrecht bereidt zich alvast voor op dit gegeven door nieuwe oplossingen te onderzoeken.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7