Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
De Enk Groen & Golf B.V.
Postbus 1041
6870 DA Renkum
Nederland

Tel: 0317 72 70 00
E-mail: info@deenkgroenengolf.nl

KvK: 59888202

www.deenkgroenengolf.nl
De Enk: passie voor groen MERKEN
Bij de Enk hebben we een passie voor groen. De basis daarvoor werd decennia geleden al gelegd. Sindsdien bouwen we met veel plezier en inzet aan een solide bedrijf dat een goede naam hoog te houden heeft. Met de specifieke kennis en ervaring die we in al die jaren opgedaan hebben, richten we ons binnen de groensector op ons eigen specialisme: de aanleg en het onderhoud van golfbanen, daktuinen – voornamelijk voor multifunctioneel gebruik – en terreininrichting. We willen ook vooruitstrevend en toonaangevend zijn en daarom houden we oog voor trends en innovaties. Ambachtelijk vakmanschap combineren we graag met nieuwe technieken en inzichten. Zo profiteren opdrachtgevers, zoals semi- en rijksoverheden, woningbouwverenigingen en stichtingen, van het beste van twee werelden.
CONTACTPERSONEN
Gerard van der Werf
directeur
g.werf@deenkgroenengolf.nl
Frans Reulink
directeur
f.reulink@deenkgroenengolf.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Golfbaan Heelsum met stip in golfbaan top 100
Golfbaan Heelsum is begin dit jaar met stip binnengekomen op nummer 17 in de Nederlandse golfbaan top 100 van top100golfcourses.com. Volgens de golfbaan een blijk van waardering van de bezoekers, die het baanonderhoud positief beoordelen.
Lees meer
Peter Koop nieuw bestuurslid Stichting Groenkeur
Per 1 maart is Peter Koop bestuurslid van Stichting Groenkeur namens de dak- en gevelbegroeners.
Lees meer
Blog Frans Reulink: Groen op doktersvoorschrift
De meeste ziekenhuizen kiezen ervoor om zich te omgeven met steen, beton en asfalt. In een blog verwondert Frans Reulink (De Enk Groen & Golf) zich hierover.
Lees meer
De Enk Groen & Golf en NVG gaan samenwerking aan
De Enk Groen & Golf en de NVG gaan de komende jaren samenwerken om de klanttevredenheid onder bezoekers van golfbanen te meten en te verhogen.
Lees meer
De voordelen van een groendak, inclusief subsidie
Een groendak heeft veel voordelen. Het reduceert afvoerwater door water op te vangen en bespaart energie door het dak koel te houden. Er zijn ook milieuvoordelen; een groendak bevordert de biodiversiteit en verbetert de luchtkwaliteit.
Lees meer
Stadshart Arnhem wordt groener
In het kader van de vergroening van het Arnhemse stadshart bracht de Enk Groen & Golf op vier locaties plantvakken en bomen aan.
Lees meer
Blog Gerard van der Werf: Zo werkt dat niet!
'Zou u kiezen voor een opleiding die geen perspectief biedt op een baan die op zijn minst fatsoenlijk betaald wordt?' In een blog verwondert Gerard van der Werf (De Enk Groen & Golf) zich over de status van (groen) vakmanschap.
Lees meer
Vernieuwing golfbaan Heelsum bijna voltooid
De vernieuwing van golfbaan Heelsum is bijna klaar. De Enk Groen & Golf heeft in de eerste fase het bestaande bunkerzand door nieuw bunkerzand vervangen. In samenwerking met Hofmeijer werd heide op de golfbaan werd getransplanteerd.
Lees meer
William Boogaarts als kwartiermaker naar St. Andrews Links
7 december wordt naast de Greenkeeper of the Year voor de eerste keer de Toro Greenkeeper Student of the Year bekendgemaakt. De prijs: een stage op St Andrews Links. William Boogaarts reisde af naar Schotland om alvast een kijkje te nemen.
Lees meer
Protocol biedt inzicht in effectiviteit alternatief sportveldenbeheer
Onlangs is een pilotgroep vanuit de sport- en golfsector geïnformeerd over het gebruik van een nieuw opgesteld protocol voor sportveld- en golfbaanbeheer.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 14
Het Plein als symbool voor kwaliteit
Op woensdag 27 en donderdag 28 september vindt weer een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats. De locatie van deze beurs is, net als vorig jaar, de Jaarbeurs in Utrecht. Eén van de blikvangers op de Utrechtse beursvloer is dit jaar Het Plein.
Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan
Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.
Een aanwinst voor golfspel en natuur
Op uitnodiging van Prograss en Barenbrug Holland BV namen zo'n zestig belangstellenden in oktober een kijkje op The Links Valley in Ermelo.
William Boogaarts als kwartiermaker naar St. Andrews Links
Op het Nationaal Golf & Groen Symposium op 7 december zal naast de Greenkeeper of the Year ook voor de eerste keer de Toro Greenkeeper Student of the Year bekend worden gemaakt. De prijs voor de winnaar: een stage op St. Andrews Links. William Boogaarts reisde af naar Schotland om alvast een kijkje te nemen. Aan Greenkeeper vertelt hij over zijn ervaringen.
Aannemer wint kort geding aanbesteding Opsterland
Bouma Sport en Groen heeft met een kort geding voor elkaar gekregen dat de aanbesteding van al het sportveldonderhoud in de Friese gemeente Opsterland opnieuw moet. De bieding van het bedrijf is ten onrechte terzijde gelegd.
Green Deal worstelt met kennislacune
‘Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.’ Dat schrijven WURonderzoekers Taco Regensburg en Cesar Niëto in het in januari uitgekomen DTRF-onderzoek naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.
Efficiënt beregenen in tijden van klimaatverandering
Door een voorspelbaar klimaat met voldoende regen was Nederland altijd een relatief makkelijk land voor het onderhoud van golfbanen. Klimaatverandering dreigt daar verandering in te brengen.
Na Real en Barcelona gaat ook Nederlandse golfbaan op de uv-zonnevank
Tijdens de jaarlijkse BVO-dag op 10 januari passeerde hij al even de revue in presentaties: de UVC180 van SGL. Op de Barenbrug Golfdag op 12 juni maakte de machine zijn opwachting in real life, althans, de eerste officiële verschijning in Nederland.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
FOTOREPORTAGE