Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
IPC Groene Ruimte
Postbus 393
6800 AJ Arnhem
Nederland

Tel: 026 35 50 100
Fax: 026 44 55 629
E-mail: info@ipcgroen.nl

www.ipcgroen.nl
Over ons Opleidingen
Herkent u dit: het vrije gevoel van de groene buitenruimte? Wij van IPC Groene Ruimte kennen dat ook. Het is onze passie. Een meer dan gewone passie voor groen en buitenruimte. Onze adviseurs en trainers gaan ver in het combineren van deze passie met praktische kennis én kunde. Hierdoor leveren onze opleidingen en trainingen echte kanjers af aan de praktijk. Op vier terreinen: Fauna, Bodem & Water, Groen en Boom. Onze uitgebreide vakkennis en praktijkervaring hebben we de afgelopen 60 jaar aangevuld met een uitgebreid assortiment vakliteratuur en een breed praktijknetwerk. Aangenaam, wij zijn IPC Groene Ruimte,
hét praktijkcentrum voor groenspecialisten en vakmensen in de buitenruimte.
> Greenkeeper
> Terreinmeester
> Beheerder sportvelden
> Opzichter/uitvoerder buitenruimte
> European Tree Worker
> European Tree Technician
> Begraafplaats en crematoria uitvoerder
> Begraafplaats en crematoria beheerder

Weten welke cursussen we aanbieden? Bezoek dan onze site www.ipcgroen.nl
CONTACTPERSONEN
Mascha Smit
Manager Sales
06 526 981 70
m.smit@ipcgroen.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Training groundsman tennis binnenkort van start
Er worden dit jaar vier dagen verzorgd van de nieuwe training groundsman voor tennisbanen, zowel gericht op banen met gravel als kunstgras.
Lees meer
Opleiding Greenkeeper binnenkort van start
Op woensdag 21 februari gaat bij IPC Groene Ruimte de opleiding Greenkeeper weer van start, mits er voldoende deelnemers zijn.
Lees meer
Opleiding Terreinmeester binnenkort van start
Op woensdag 21 februari gaat bij IPC Groene Ruimte de opleiding Terreinmeester weer van start, mits er voldoende deelnemers zijn.
Lees meer
Diploma’s vakman begraafplaatsen uitgereikt
Afgelopen dinsdag vond de diploma uitreiking plaats van de opleiding Vakman Begraafplaatsen door IPC Groene Ruimte. Onder toeziend oog van de heer Van Midwoud van LOB namen de geslaagden hun diploma in ontvangst.
Lees meer
Opleidingen Beheerder en Vakman Begraafplaatsen weer van start
De opleidingen Beheerder Begraafplaatsen en Vakman Begraafplaatsen, georganiseerd door IPC Groene Ruimte, gaan op 21 februari weer van start.
Lees meer
23 februari: Nationale Boomverzorgingsdagen
Op vrijdag 23 februari organiseert IPC Groene Ruimte de Nationale Boomverzorgingsdagen. Thema van de dag is een duurzame benadering van mens, techniek en milieu.
Lees meer
Davy Driesen Toro Greenkeeper Student of the Year
De uitreiking van de Greenkeeper of the Year werd dit jaar vooraf gegaan door de uitreiking van de allereerste Toro Greenkeeper Student of the Year.
Lees meer
VHG-bijeenkomst voor ETT’ers
Hoe creëer je een optimale groeiplaats voor bomen in de stad, waardoor bomen ook beter klimaatbestendig zijn? Die vraag staat centraal tijdens een bijeenkomst voor bij VGH-geregistreerde ETT'ers op 7 december.
Lees meer
Pilottraining nieuwe groundsman-opleiding
In aanloop naar de introductie van een groundsman-opleiding in 2018, organiseert IPC Groene Ruimte 25 november een pilottraining.
Lees meer
Behaal ETW-punten bij deelname Boom Inspyratie Dag
Bezoekers aan de Boom Inspyratie Dag kunnen met hun deelname vijf ETW-punten verdienen.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
De Groene Index Stad+Groen 6 2017
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
Stad van de toekomst zoekt ambassadeurs!
Vanaf dit najaar worden de opleidingen Medewerker Groen, Medewerker Schone Stad en het leerpakket Vakman Groen aangeboden. De nieuwe opleidingen sluiten aan op de toekomst van de stedelijke buitenruimte en de medewerkers die daarin een cruciale rol spelen.
Verweijen over nieuwe ambassadeursrol: 'Ja, ik wil'
De winnaar van de Fieldmanager of the Year Award 2017 is bekend: Gerard Verweijen. Verweijen werd door de jury gekozen uit de groep genomineerden die verder bestond uit Arie Crezee, Evert Bussink en Jan de Vries, die door juryvoorzitter Bernard van den Bosch stuk voor stuk als ‘kanjers’ werden omschreven.
Wandelende bomenencyclopedie deelt zijn kennis in online bibliotheek
Wie zegt dat adviseurs saai zijn, heeft dat mis als het gaat over deze jongeman. Simen Brunia is nog maar negen jaar actief in de bomenbranche.
Jongste hoofdgreenkeeper van Nederland geeft duidelijke leiding aan zijn team
Christian Nueboer weet van aanpakken. De 24-jarige jongeman volgde diverse opleidingen tot greenkeeper bij IPC Groene Ruimte en Has hogeschool, en werkte zich in no time op binnen golfclub Zeewolde.
Hoe het was & Hoe het wordt
De Nederlandse Greenkeepers Associatie bestaat inmiddels alweer zo'n zes jaar. Een periode waarin het beeld van belangenvereniging naar buiten toe voor een belangrijk deel bepaald is door Ties Straatman.
Kap en snoei in lente of zomer: wat kan wel en wat kan niet?
Bomen rooien of snoeien in het broedseizoen, ja of nee? Het blijft een thema waar veel onduidelijkheid rond bestaat. Veel beheerders zijn van mening dat je vanaf half maart nog weinig aan bomen kunt doen vanwege broedende vogels en beschermde fauna. Maar is dat ook zo?
1 | 2 | 3 | 4 | 5