Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
TopGrass BV
Schootsedijk 8
5491 TD Sint-Oedenrode
Nederland

Tel: 0413 820 341
E-mail: info@topgrass.nl

www.topgrass.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Eerste Tarkett mini-symposia kunstgras volgende week van start
Tijdens vier symposia worden vragen beantwoord die veldeigenaren of clubs tegenkomen bij de aanleg of renovatie van een kunstgras-, hybride- of natuurgrasveld. 22 en 23 maart vinden de eerste bijeenkomsten plaats.
Lees meer
Nieuw kunstgrasveld voor VV Bevelanders
VV Bevelanders uit Kamperland (gemeente Noord-Beveland) heeft afgelopen zomer de beschikking gekregen over een nieuw kunstgrasveld.
Lees meer
VV Waddenoijen kiest voor Promax PE-infill
Voetbalvereniging Waddenoijen uit de gemeente Tiel beschikt vanaf seizoen 2017-2018 over 1,5 nieuw kunstgrasveld. Gekozen is voor Fieldturf 360XL ingestrooid met het nieuwe Promax PE-infill, dat Fieldturf zelf heeft ontwikkeld en in eigen huis produceerd.
Lees meer
Nieuwe sportcomplex 'Nieuw Varkenoord' in Rotterdam kleurt groen
Het sportcomplex Varkenoord naast stadion de Kuip in Rotterdam wordt geheel heringericht. Op ‘Nieuw Varkenoord’ verrijzen nieuwe velden met kunstgras, natuurgras en nieuwe sportaccommodaties.
Lees meer
Teun Wouters (Topgrass) in bestuur BSNC
Het bestuur krijgt er een lid bij: Teun Wouters. De directeur van Topgrass gaat zich richten op het imago en de positionering van de organisatie.
Lees meer
Vitesse ’08 neemt veelbesproken kunstgrasveld in gebruik
Vitesse ’08 heeft afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd gespeeld op het nieuw aangelegde kunstgrasveld in Gennep. De aanleg van het veld verliep niet zonder slag of stoot.
Lees meer
Aanleg kunstgras waterveld op sportpark Vrijenbroek
De werkzaamheden bij dit project bestonden uit:
Lees meer
Aanleg tennispark Princenhage in Breda
In mei 2009 ontstond in de wijk Princenhage in Breda een burgerinitiatief. Dit initiatief had tot doel om te komen tot een tennispark in de wijk.
Lees meer
Rutger Schuijffel naar Polytan
Per 1 november zal Rutger Schuijffel bij kunstgras fabrikant Polytan aan de slag gaan. Schuijffel werkte eerder bij Kybys.
Lees meer
Marco Smits naar Topgrass
Marco Smits verhuist per 1 januari naar Topgrass, het bedrijf van Teun Wouters.
Lees meer
1 | 2
Bakermat van hybridevelden stapt over op kunstgras
Na een onderzoek naar de kwaliteit van de Rotterdamse hybridevelden blijkt het slecht gesteld te zijn met deze velden. Daarom hebben de Rotterdamse beleidsmakers en de politiek de intentie uitgesproken om al deze velden binnen een paar jaar door kunstgras te vervangen.
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.
Hockeyclub Zevenbergen switcht naar semiwaterveld en bij nader inzicht toch naar water
Het is een scenario dat veel hockeyclubs bekend in de oren zal klinken: je hebt de beschikking over een oud en versleten zandveld dat op de nominatie staat om vervangen te worden. Welk type veld kies je dan en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende systemen? Hockeyclub Zevenbergen heeft deze exercitie zojuist achter de rug.
Perfect Pitches part IX
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.
Bernard van den Bosch: 'Hybride velden zijn geweldig, maar vereisen wel ander beheer'
Het laatste jaar komen hybride velden als tussenoplossing tussen kunstgras en natuurgras weer wat nadrukkelijker in beeld. Hybride combineert the best of both worlds: het gevoel en de natuurlijke koeling van echt gras én de sterkte en bespelingsduur van kunstgras. Maar, zo waarschuwt Bernard van den Bosch, het vereist wel een ander beheer.
Kunstgrasmarkt zal zich weer gaan schikken en wij zitten er dan bij
Het is de laatste anderhalf jaar wat stil geweest rondom Teun Wouters. Na zijn vertrek en concurrentiebeding bij C.S.C. moest hij noodgedwongen wat onder de radar opereren. Maar de rechtszaken zijn inmiddels afgesloten. Tijd dus om weer gas te geven.
Als uitspelende professional bereid je jezelf voor op een ander type veld
Elders in dit blad staat het artikel van Thijs Zonneveld, waarin hij de stelling 'competitievervalsing door kunstgras' onderzoekt. Hij heeft daarbij een staat gemaakt van de ere- en eerste divisie. Zijn conclusie: "Een nieuwe spits of trainer is geen garantie voor meer punten, maar een plastic veld wel." Fieldmanager ging op bezoek bij profclub Excelsior om onder meer aan de spelers te vragen welke sporttechnische verschillen zij ervaren bij het spelen op kunstgras. Ervaringen van eredivisiespelers met kunstgras en antwoord op de vraag of kunstgras competitievervalsing oplevert. .