Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Eurofins Altic B.V.
Postbus 135
8250 AC Dronten
Nederland

Tel: 0321 387 980
Fax: 0321 387 988

BTW: NL8005.92.797.B01

www.altic.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
ALTIC is hèt onafhankelijke laboratorium voor land-, en tuinbouw en de groene sector. U als klant staat hierbij centraal, daarbij hoort een snelle dienstverlening en een goede service. Om al onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn bieden wij een breed pakket analyses aan. Eigen onderzoek zorgt voor actuele adviezen en vernieuwende producten.
CONTACTPERSONEN
Jan Ties Malda
jtmalda@altic.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nationale Grasdag over toekomstig sportveldbeheer
Op woensdag 24 januari 2018 krijgen bezoekers in de Amsterdam Arena alles te horen en te zien over smart fieldmanagement.
Lees meer
Ruim 300 bezoekers op zonnige Nationale Gazon Demodag
Bezoekers werden door expertbedrijven bijgepraat over de nieuwste inzichten, technieken en materialen rondom de aanleg en het onderhoud van gazons.
Lees meer
12 juli 2016: bijeenkomst ‘toekomstgericht ondernemen'
12 juli aanstaande organiseert het Praktijknetwerk Duurzame Aanpak van Ziekten, Plagen en Onkruiden samen met De Buurte Kwekerijen en PPO-Boomkwekerij een bijeenkomst.
Lees meer
Proef met natuurlijke grasmaaiers op velden in Purmerend
Op het complex Purmersteijn in Purmerend zijn gisteren 180 lammeren op de velden gezet.
Lees meer
Relab den Haan overgenomen door Eurofins Agro
Vanaf 1 april 2016 is adviesbureau Relab den Haan overgenomen door Eurofins Agro, onderdeel Eurofins Scientific.
Lees meer
Druk bezochte Nationale Gazon Demodag
Ruim 500 hoveniers, groenbeheerders, groenleerlingen en toeleveranciers bezochten afgelopen woensdag de Nationale Gazon Demodag in Biezenmortel.
Lees meer
23 september 2015: Gazon Demodag
23 september aanstaande vindt de jaarlijkse Gazon Demodag plaats. Het thema van dit jaar: ‘de toplaag, een topprioriteit’.
Lees meer
Aandacht voor water op 12e Nationale Grasdag
Op de 12e editie van kennisplatform Nationale Grasdag lieten ruim 300 sportveldbeheerders, beleidsmakers en adviseurs zich op 4 november jl. in het Philips Stadion in Eindhoven bijpraten over watermanagement op sportvelden.
Lees meer
Recordaantal bezoekers op 5e Nationale Gazon Demodag
Een recordaantal van 465 hoveniers, groenbeheerders, groenleerlingen en toeleveranciers liet zich afgelopen woensdag op de vijfde Nationale Gazon Demodag in Eemnes bijpraten over alles wat met de aanleg en het onderhoud van gazons te maken heeft
Lees meer
U komt toch ook?
Bent u er ook bij volgende week 24 september op de Nationale Gazondemodag in Eemnes? Van 10:00 tot 17:00 uur is op 8.000 m2 demoterrein van alles te beleven rondom de aanleg en het onderhoud van gazons.
Lees meer
1 | 2
Het belang van bodemleven voor een gezonde grasmat
Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is de afgelopen jaren drastisch afgenomen en zal de komende jaren zelfs helemaal uit het onderhoudsplan verdwijnen. Deze ontwikkeling maakt het voor de greenkeeper noodzakelijk na te denken over de vraag hoe een gezond bodemleven kan bijdragen aan een gezonde grasmat.
'Bodemvocht is essentieel voor een proef van goede kwaliteit'
Minimale grondbewerking, een gezond bodemleven en een goede vochthuishouding. Dat zijn voor Gijs Berbée van Naktuinbouw de drie basisvoorwaarden voor een optimaal bodembeheer. De pF-curve van Eurofins Agro is daarbij een onmisbaar instrument.
Partnernieuws
De Hovenier is een nieuw vakblad. Dit vakblad richt zich op de relatief kleine bedrijven, bedrijven, die zich focussen op de particuliere tuinen en het MKB segment. Uitgangspunt van dit vakblad is: Van de hovenier, voor de hovenier, door de hovenier.
Hoe groen is uw gras
Of het nu linksom of rechtsom is, we zullen met een groener sportveldbeheer uiteindelijk een duurzame sportomgeving moeten creëren. Maar hoe realiseren we sportvelden die maatschappelijk verantwoord zijn aangelegd en worden onderhouden, zonder uiteraard afbreuk te doen aan de speelkwaliteit en veiligheid?
De toplaag als topprioriteit
Ondanks of misschien wel dankzij de opkomst van kunstgras, is er nog nooit zo veel aandacht geweest voor een goed verzorgd gazon. Dat verklaart de nog steeds groeiende bezoekersaantallen van de Nationale Gazon Demodagen
Altic vult gat dat onderzoek laat vallen
Bij het Drentse Rolde ligt een bijzonder proefveld. Het werd in 1953 als provinciale Proefboerderij Kooijenburg in gebruik genomen voor de veenkoloniale landbouw. Sinds 2012 voert het Drontense Altic er ook onderzoek uit met sportveld- en greengrassen.
Hoeveel, wat, waarom en wanneer?
Goed bemestingsplan vereist veel informatie .