Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
AFC Ajax NV
Postbus 12522
1100 AM Amsterdam
Nederland

Tel: 020-6777171
Fax: 020-6777385
E-mail: E.Lefeber@ajax.nl

NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nationale Grasdag over toekomstig sportveldbeheer
Op woensdag 24 januari 2018 krijgen bezoekers in de Amsterdam Arena alles te horen en te zien over smart fieldmanagement.
Lees meer
Go Ahead Eagles eerste koploper in veldencompetitie
Go Ahead Eagles is de eerste leider in de veldencompetitie voor de Jupiler League. De club uit Deventer gaat nipt aan kop na acht speelronden.
Lees meer
Nieuwe machines voor onderhoud Sportpark de Toekomst
Kraakman Perfors heeft een aantal machines mogen vervangen/toevoegen aan het machinepark bij AFC Ajax
Lees meer
VB Projects installeert veldverwarming bij Ajax en Feyenoord
VB Projects verzorgt de veldverwarming voor de nieuwe trainingsaccommodatie van Feyenoord. Ook op Sportpark De Toekomst van Ajax heeft het bedrijf veldverwarming geïnstalleerd.
Lees meer
Nieuwe grasmat Arena binnen 48 uur aangelegd
Afgelopen zaterdag- en zondagavond trad U2 nog op in het stadion, terwijl op woensdag de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Nice op de planning stond.
Lees meer
Heracles neemt nieuw hoofdveld in gebruik
Heracles Almelo heeft afgelopen maandag voor het eerst getraind op het nieuwe kunstgras hoofdveld. De mat is een MX Elite van Greenfields.
Lees meer
'Ondanks het slechte weer lag de mat er fantastisch bij'
De hybridemat van Olympique Lyon kon na afloop van de wedstrijd tegen AFC Ajax op de nodige complimenten rekenen.
Lees meer
AH Vrij voert sanering uit bij ombouw naar Grassmaster-veld
Op het Sportcomplex De Toekomst is AH Vrij in opdracht van AFC Ajax en Fieldturf Benelux gestart met het ombouwen van een kunstgrasveld naar een Grassmasterveld.
Lees meer
Ajax verloot middenstip uit JC Arena
Ajax en de Johan Cruijff Arena gaan de middenstip uit het stadion verloten. Belangstellenden kunnen via Twitter laten weten wat zij met het stukje gras zouden willen doen.
Lees meer
Grasmat Johan Cruijff Arena in zes uur verwijderd
Afgelopen zondag is direct na afloop van de wedstrijd AFC Ajax -Go Ahead Eagles de grasmat in de Johan Cruijff Arena verwijderd. Dit had alles te maken met de start van het concertseizoen komend weekend met als eerste optreden Armin van Buuren.
Lees meer
1 | 2 | 3
Alle belangrijke onkruidbestrijdingspartijen bij elkaar in een preview voor Groen Techniek Holland
Op dinsdag 9 mei organiseerde dit vakblad samen met de beursorganisatie Groen Techniek Holland de eerste van drie GTH Demo-Doe-Dagen. In totaal vormen drie van deze dagen de aanloop naar Groen Techniek Holland in september.
Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek: kennisvereniging of belangenbehartiger?
De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) bestaat dit jaar vijftien jaar. Door de jaren heen heeft deze organisatie zich proberen aan te passen aan de tijd. Hoe kijken de leden aan tegen hun belangenvertegenwoordiger?
Henk van Raan: ‘Groene vingers maken in de toekomst plaats voor groene computers’
De Amsterdam Arena wil de kar gaan trekken als meest innovatieve stadion dat in 2020 het Europees Kampioenschap faciliteert. Het zet in op smart technology voor het stadion en voor het veldonderhoud. De rolverdeling is daarbij duidelijk: FieldTurf Benelux levert en legt de grasmat, De Enk Groen & Golf is verantwoordelijk voor het onderhoud.
Achtste BVO-dag kan opnieuw rekenen op volop interesse
Het is een jaarlijkse traditie geworden, een dag waarop stadionmanagers en fieldmanagers van betaaldvoetbalorganisaties bij elkaar komen en zich laten bijpraten. Dinsdag 10 januari vond alweer de achtste editie plaats, dit keer in De Grolsch Veste, thuishaven van FC Twente.
Nieuw hybride Playmasterveld in één businessunit met Grassmaster
Tarkett Sports heeft een nieuw type hybridegrassysteem op de markt: Playmaster. Net als bij een aantal andere bestaande hybridegrassystemen is het veld opgebouwd uit een draagdoek met kunststofvezels, die wordt opgevuld met speciaal zand en daarna ingezaaid. Arjan Knottnerus van Fieldturf Benelux vertelt alle ins en outs.
Inzet van een robotmaaier bespaart voetbalclub een veldrenovatie
V.v. ODV in Wijnjewoude is een kleine club in Friesland, die financieel moet roeien met de riemen die hij heeft. Door het gebruik van een robotmaaier, de afgelopen jaren, hoefde de vereniging een veld gelukkig niet te renoveren, wat veel geld bespaarde.
Verticuteren zonder schade met stille maaier
In de derde week van november hield Milati Grass Machines demo’s van de Fleet Line Marking en Allett machines bij Heerenveen, AZ, De Toekomst, FC Utrecht en bij FC Twente.
Kunstgras wacht groot budgetprobleem in 2018
Een nieuwe maatregel om kunstgrasvelden gebouwd vanaf 2010 na acht jaar te herkeuren, gaat in 2018 van start. Terwijl de KNVB vanuit Zeist strenge taal laat horen, boog een zaal vol met fieldmanagers zich onder leiding van een keuringsexpert over de gebruikersnorm voor die herkeuring. ‘Dit gaat budgetproblemen geven’, was de conclusie tijdens een seminar op sportpark De Toekomst (Ajax) dat deel uitmaakte van de GREENlive Tour.
1 | 2