Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Greenforum


VRAGEN | REAGEREN OP DEZE VRAAG

Hoe komt het dat voetballers uitglijden op een grasmat?
29-01-2016 | Peter de Jong

Ik lees op de website van Fieldmanager dat de spelers in de Amsterdam Arena met regelmaat uitglijden. Dat gebeurt dit seizoen wel vaker. Ondertussen is besloten een nieuwe mat aan te leggen. Vorig seizoen speelde bij PSV precies hetzelfde probleem. Ik vraag me of hoe dit in hemelsnaam mogelijk is. Hoe kan het zijn dat die velden zo glad zijn dat spelers (met noppen onder hun schoenen) regelmatig uitglijden?
Waar moet ik aan denken? Algen?? , verslemoping?? te hard ??

REACTIES
07-02-2016 | Herbert van Hout

Hallo Peter.
De Arena is een geval apart.
Het probleem hier is dat de architect een geweldig bouw werkje ontworpen heeft maar op het laatste moment denkt van.... "kut" er moet ook nog een grasmat in. Natuurlijk licht is hier het grote probleem.
Met het gebruik van speciale lampen is wel enige winst geboekt maar is nog steeds niet optimaal. Terugkomend op de vraag van het uitglijden.
Trainers bemoeien zich steeds meer met maai hoogte e.d.maar willen ook gesproeid hebben voor aanvang van de wedstrijd voor een hogere balsnelheid. ook al heeft het heel de dag geregend.
Dus bij deze aan de trainers. Laat het gras aan de fieldmanagers en blijf met de handen van de startknop van de beregening.Scheelt ook blessures van de spelers.
09-02-2016 | e.beltman

Beste Peter
als je het echte verhaal wil horen kom gerust eens langs in de kuip en sla vooral niet het antwoord hier onder op in je geheugen want daar klopt helemaal niets van .
mvg erwin
e.beltman@dekuip.nl
VACATURES
GREENFORUM