Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2018 - 1
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

LED verlichting en advies voor sportaccommodaties


Nederland is op het gebied van LED verlichting op sportparken, zoals hier op een rugby veld in Australië, de voorloper in de wereld, mede dankzij het feit dat AAA-LUX in 2009 dit als eerste ter wereld installeerde op enkele sportparken in Eindhoven.

'Humus is de accu van de bodem'


Hans van der Heijden maakt duidelijke keuzes op sportpark De Hondsheuvels, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de sportvelden. 'Negentig procent van de meststoffen die wij gebruiken is voortaan van organische oorsprong.'

Auteur: Jan van den Boom, Barenbrug Holland BV, namens Plantum

Waar gaat het met het kunstgras voor voetbal naar toe?


Het lijkt erop dat kunstgras in het betaald voetbal nu echt op zijn retour is. In de nieuwjaarstoespraak van vrijwel elke voorzitter en directeur van een betaaldvoetbalorganisatie kwam het onderwerp aan de orde.

Auteur: Guy Oldenkotte

Uw sportaccommodatie in optimale conditie


Een veilige omgeving is belangrijk. Zeker op een sportaccommodatie waar veilig gesport moet kunnen worden.

Nieuw systeem voorziet in gerichter beregenen met meer rendement


‘Sportpark Engelerhart ruikt naar sportiviteit. (...) Met liefde en passie worden de velden gebruikt en onderhouden’, aldus de website van FC Engelen. Daar hoort vanzelfsprekend een gedegen grasverzorging bij.

Auteur: Guus van Rijswijck

NOC*NSF stopt inning bijdrage kwaliteitszorgsysteem bij verplichte periodieke keuringen


Een aangepast registratie- en beoordelingssysteem en de verplichting om voortaan vaker de kwaliteit van kunstgrasvoetbalvelden vast te stellen lijken ertoe te gaan leiden dat gemeenten jaarlijks meer geld kwijt zijn om hun velden gecertificeerd te houden. Hoe zit dat?

Auteur: Guy Oldenkotte

SGS Intron en Kiwa Isa Sport reageren op afschaffing toeslag


NOC*NSF heeft de bijdrage voor het kwaliteitszorgsysteem bij periodieke keuringen afgeschaft, zoals te lezen is in het artikel ‘NOC*NSF stopt inning bijdrage kwaliteitszorgsysteem bij verplichte periodieke keuringen’.

Dit zie je op de Dag van de Sportaccommodaties


Op donderdag 8 maart is het weer zover: de jaarlijkse Dag van de Sportaccommodaties. De organisatie heeft voor de zevende editie van de beurs een uitgebreid lezingenprogramma samengesteld.

Auteur: Nino Stuivenberg

Beheerders plegen nog te vaak milieudelicten door onwetendheid


In de sportveldenwereld bestaan nog veel misverstanden rond algenbestrijding. Het is vaak onduidelijk wat de mogelijkheden zijn en vooral welke middelen nu precies toegestaan of verboden zijn.

Auteur: Ewoud van de Wetering, AlgaVelan

Gezonde grasmat is de basis voor sportieve prestaties


Op een grasmat van hoge kwaliteit presteren sporters beter. Al is het alleen maar om blessures te voorkomen. Optimaal beheer van sportvelden vraagt inzicht in alle aspecten die van invloed zijn op de gezondheid van de grasmat: bodem, plant en water.

Onderhoud sportvelden anno 2018


Aannemingsbedrijf Van der Meer BV, Cultuur- en Civieltechnische werken, te Benthuizen is een dynamisch, duurzaam en innovatiefbedrijf in de grond- weg- en waterbouw en groenvoorzieningen.

De atletiekbaan raakt maar niet aan de top(laag)


‘De lat steeds wat hoger leggen’, een gezegde dat rechtstreeks uit de atletiek afkomstig is, is iets wat tot op de dag van vandaag nog altijd wordt nagestreefd.

Auteur: Guy Oldenkotte

Een blauwtje lopen


In het verleden is voor internationale hockeytoernooien ooit gekozen voor blauwe velden. De argumentatie daarachter was dat een blauw veld de beste weergave zou geven op tv.

Auteur: Hein van Iersel

Je kunt hier altijd een balletje slaan!


Tennisclub Capelle is een vereniging voor en door leden. Met zijn allen houden ze de club draaiend; vrijwilligers spelen dus een essentiële rol. Maar: ‘Voor het schoonmaken van toiletten krijg je geen vrijwilligers, dus dat hebben we vanaf het begin uitbesteed’, zegt voorzitter Ruud Gruson.

Auteur: Sylvia de Witt

Al het veldonderhoud vastgelegd in de cloud


Het bijhouden van veldonderhoud kan een flinke administratieve klus zijn. ASC Sports & Water heeft daar iets op bedacht: een logboek waarmee het veldonderhoud van meerdere velden in één systeem te registreren is.

Auteur: Nino Stuivenberg

De eerste tetraploïde rassen Engels raaigras zijn op weg naar de Grasgids


In de Grasgids staan tot nu toe uitsluitend diploïde rassen van Engels raaigras. DLF hoopt daar binnenkort verandering in te brengen met 4turf: een nieuw soort tetraploïd, Engels raaigras.

Auteur: Nino Stuivenberg

Autootje kopen


Een goed werkend garantiestelsel is nog wel ‘een dingetje’

Auteur: Hein van Iersel