Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 5
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Bent u klaar voor de lange avonden?


Zo, vroeg in het seizoen, hoeft op veel plaatsen nog altijd niet de veldverlichting aan. Maar dat is slechts een kwestie van tijd; voor men het weet zijn de avonden korter en donkerer. Juist daarom is het raadzaam om nu al de sportveldverlichting te testen.

Kale plekken gras, prooi voor straatgras


De hete droge julimaand en de natte koude augustusmaand zijn niet bevorderlijk voor een mooie gesloten mat in het najaar. Er ontstaan kale plekken door droogte of door te natte omstandigheden.

Auteur: Olaf Bos, namens Plantum

'Onderhoud bij voetbal is peanuts vergeleken met cricket'


De oudste, nog bestaande veldsportvereniging van Nederland is gevestigd in Deventer: de Koninklijke UD. De club is opgericht in 1875 en begon oorspronkelijk als cricketclub.

Auteur: Nino Stuivenberg

Een natuurlijke oplossing tegen algen


Over de bestrijding van algen op sportvelden bestaan nog veel misverstanden. Menig sportclub bestrijdt de organismen met reinigingsmiddelen zonder duidelijke strategie. Met het oog op de Green Deal Sport 2020 zal daar toch echt verandering in moeten komen.

Auteur: Nino Stuivenberg

Eerste Promax-velden met KNVB-certificering


Donderdag 20 juli was een belangrijke dag voor Alkmaar Sport, Adviesbureau Simoove en Fieldturf Benelux. De eerste twee kunstgrasvelden met Promax-korrels (PE-infill) werden toen namelijk door SGS Intron gekeurd conform de normen en reglementen van de KNVB.

Auteur: Nino Stuivenberg

Wie denkt de STC wel dat ze is?


Het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump mag dan vooral ‘intern’ gericht zijn, de Amerikaanse Synthetic Turf Council wil zich juist buiten de Verenigde Staten gaan profileren. Arnoud Fiolet is uitverkozen om vorm te geven aan de Europese tak. Fieldmanager sprak met hem.

Auteur: Guy Oldenkotte

Aannemer wint kort geding aanbesteding Opsterland


Bouma Sport en Groen heeft met een kort geding voor elkaar gekregen dat de aanbesteding van al het sportveldonderhoud in de Friese gemeente Opsterland opnieuw moet. De bieding van het bedrijf is ten onrechte terzijde gelegd.

Auteur: Bart Mullink

Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben


Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.

Auteur: Hein van Iersel

Fataal ongeluk met dug-out krijgt een staartje


Beheerders van sportcomplexen en clubs moeten jaarlijks controleren of hun voorzieningen veilig genoeg zijn. Als ze de noodzakelijk geachte maatregelen in gang zetten, dekt de verzekering de schade als er onverhoopt toch een ongeluk gebeurt.

Auteur: Bart Mullink

Perfect Pitches


Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.

Nieuwe engerlingen in opkomst


Sinds een aantal jaren is er een nieuwkomer in engerlingenland in Italië. De engerlingen van de Japanse kever (Japanese beetle: Popillia japonica) vormen een geduchte plaag voor grasvelden in Noord-Amerika, die zich sinds zijn introductie in 1916 vanuit New Jersey zeer snel heeft verspreid over het continent.

Auteur: Henk Vlug, Insect Consultancy

Zoden op het veld


Er is niks mis met de keuze om een ander infillmateriaal te gebruiken, maar als beheerder of beleidsambtenaar moet je dat toch los zien van de hype

Auteur: Hein van Iersel