Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 4
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Overzicht infillmaterialen


Vakblad Fieldmanager geeft u in een oogopslag een compleet overzicht van wat u allemaal moet weten bij de keuze van uw infill materiaal. De redactie heeft geprobeerd om op een objectieve manier alle gegevens over infill te presenteren.

Auteur: Guy Oldenkotte

Goed licht vraagt meer dan alleen maar goede armaturen


De lichtfiles van AAA-LUX zijn van dermate grote nauwkeurigheid dat AAA-LUX partners snel en probleemloos de LED armaturen kunnen installeren.

Go Ahead Eagles vernieuwt grasmat in sneltreinvaart voor UEFA Women's EURO 2017


Het veld in Deventer verkeerde na de competitie in slechte conditie. Voordat de eerste teams arriveerden voor UEFA Women’s EURO 2017, moest er dus nog veel aan gebeuren.

Auteur: Jan van den Boom, namens Plantum

Balemans (KNVB): 'Deze tender heeft ons geld gekost, maar we gunnen de clubs goed materieel'


Kinderen gaan spelen op kleinere veldjes, in kleinere teams en zonder scheidsrechter. Dat heeft de KNVB in januari 2017 besloten. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal.

Auteur: Santi Raats

Veldje met krattensysteem bovenop een wadi verdubbelt waterbergingscapaciteit


In een sportveldje is een waterbergingsruimte aangelegd in een wadi die populair is als speelplek. Zo kan de jeugd blijven bewegen én wordt overtollig regenwater vertraagd naar de bodem en het oppervlaktewater geleid.

Auteur: Santi Raats

Veel nieuw ijzer op Demopark Eisenach


De naam Eisenach vraagt natuurlijk om slechte grapjes over oud ijzer. Onterecht, voor wie er is geweest. Een bezoek van één dag is eigenlijk te kort.

Auteur: Hein van Iersel

'Wij ambiëren sportfacilitering over de hele breedte'


Antea Group Sport is een van Nederlands grootste bedrijven op het gebied van sportvelden. Het streeft ernaar om voorop te lopen op het gebied van ontwikkeling, kwaliteit en milieu.

Auteur: Sant Raats

Gemeenten houden vast aan SBR


Het is inmiddels zo’n negen maanden geleden dat een Zembla-uitzending de kunstgraswereld op zijn kop zette. Nadat het RIVM en Europees agentschap Echa beiden geconstateerd hebben dat SBR veilig is, lijkt de rust min of meer te zijn teruggekeerd. Veel gemeenten blijven gewoon kiezen voor SBR.

Auteur: Nino Stuivenberg

Alles wat u wilt weten over infill in een overzicht


Vakblad Fieldmanager geeft u in een oogopslag een compleet overzicht van wat u allemaal moet weten bij de keuze van uw infill materiaal. De redactie heeft geprobeerd om op een objectieve manier alle gegevens over infill te presenteren.

Auteur: Guy Oldenkotte

Zeven redenen om gewoon te blijven sporten op rubbergranulaat


Verschillende gemeenten blijven kiezen voor rubbergranulaat als infill op sportvelden, omdat het 'veilig en sporttechnisch superieur' is. De gemeente Haarlem maakte een vergelijkende analyse en koos opnieuw voor kunstgrasvelden met rubbergranulaat.

Auteur: Joost Kester Jacobs, RecyBEM

Sensors zorgen voor betere velden in Sprang-Capelle


Een waarheid als een koe: meten is weten. De gemeente Waalwijk, Van Wijlen en Vos Capelle brengen het in praktijk op het veld van SSC '55 in Sprang-Capelle. Vijf sensors in de toplaag van een veld zorgen voor meer inzicht.

Auteur: Hein van Iersel

'Onderhoud is minstens zo belangrijk als aanleg'


Antea Group Sport hamert op goed sportveldonderhoud. 'Productiematerialen en aanleg worden perfect genormeerd en gekeurd. Maar nadat het lintje bij de opening is doorgeknipt, ligt het veld niet langer onder de loep', aldus directeur sport Gosewin Bos.

Auteur: Santi Raats

SC Badhoevedorp-VZ Boland: 'Mijn bestuurstaak is sport faciliteren en die taak neem ik serieus'


In de winterstop van het seizoen 2016/2017 liet SC Badhoevedorp het hoofdveld vervangen door een kunstgrasveld. Het hoofdveld verkeerde al langere tijd in slechte staat; verbetering werd vooruitgeschoven vanwege een op handen zijnde clubverhuizing, die echter nog steeds niet heeft plaatsgevonden.

Auteur: Santi Raats

Na Real en Barcelona gaat ook Nederlandse golfbaan op de uv-zonnevank


Tijdens de jaarlijkse BVO-dag op 10 januari passeerde hij al even de revue in presentaties: de UVC180 van SGL. Op de Barenbrug Golfdag op 12 juni maakte de machine zijn opwachting in real life, althans, de eerste officiële verschijning in Nederland.

Auteur: Kelly Kuenen

Klaar voor het nieuwe seizoen


De zomer is traditioneel het moment waarop sportclubs hun natuurgrasveld laten renoveren of groot onderhoud uitvoeren; zo ook bij NEC. De Nijmeegse club schakelde VGR Dienstverlening in voor groot onderhoud aan het hoofdveld en het eerste trainingsveld.

Auteur: Nino Stuivenberg

Natuurgras terug op Het Kasteel


Deze zomer is Nederland gastheer van het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. Rotterdam is met Het Kasteel, de thuisbasis van Sparta, één van de zeven speelsteden tijdens dit toernooi. Aangezien het EK van de Uefa uitsluitend op natuurgras gespeeld mag worden, was Sparta genoodzaakt om het kunstgrashoofdveld tijdelijk te vervangen door een natuurgrasveld.

Auteur: Nino Stuivenberg

Een nieuw bedrijf dat de ontwikkeling van sportnormen ter hand gaat nemen


Theo Ceelen heeft zijn bedrijf verkocht. Dat betekent echter niet dat hij milder is geworden en zijn mening over ontwikkelingen in de markt voortaan onder de mat veegt. Verre van dat.

Auteur: Hein van Iersel

Deze maaier brak het ijs van Twentse nuchterheid op alle fronten


Al voor het tweede seizoen is hij bezig op het voetbalveld van de Universiteit Twente in Enschede: de Bigmow van Belrobotics. Uitvoerder Geert de Haan van Krinkels Hengelo vindt het een echte aanwinst.

Auteur: Sylvia de Witt

Nieuw vraagstuk voor de markt: grond of bouwstof


Deze zomer wordt in Amersfoort het kunstgrasveld van voetbalvereniging Cobu Boys vervangen. Een renovatie zoals dat wel vaker gebeurt, zou je denken. De uitloging van rubbergranulaat was op deze locatie echter zo sterk dat de grond geklasseerd werd als verontreinigd, waarna de bodem gesaneerd moest worden.

Auteur: Nino Stuivenberg

Hoofdredactioneel


Auteur: Hein van Iersel