Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2014 - 7
Naar de enquête

Misschien geen echte innovatie, maar wel slim doorontwikkelen


KSP Kunstgras zet met twee methodes in op het vervangtijdperk van kunstgras: een aangepaste mattenklopmachine en een investering in shovels. Naar eigen zeggen verstaat het bedrijf de kunst van 'netjes slopen'. Naast de renovatie van de velden van Volendam en Excelsior en speelveldjes op het afgelopen WK Hockey schrijft KSP ook het vervangen van alle Nederlandse Cruyff Courts de komende vijf jaar op zijn naam.

Auteur: Santi Raats

Perfect Pitches Part III


Een nieuwe service in vakblad Fieldmanager: een projectenpagina. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.

Sportclubbestuurder Anton Bakx: Alle clubs kunnen verzelfstandigen, maar veel besturen zijn nog niet gewens om vrijwilligers te motiveren en te sturen


Sportverenigingen worden steeds belangrijker nu gemeenten andere taken en zaken aan hun hoofd krijgen. Niet alle clubs zullen het hoofd boven water kunnen houden. Fieldmanager besteedt tot aan het Nationaal Sportvelden Congres elk nummer aandacht aan verenigingen die een succesvolle modus hebben gevonden in hun zelfstandigheid en of in samenwerking met de markt. Anton Bakx van v.v. Hoeve is een mensenmanager: hij ziet het als zijn hoofdtaak om onder de mensen te zijn aan wie hij ‘leiding geeft’.

Auteur: Santi Raats

Door digitaliseren op koers blijven


Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle bestond in mei 80 jaar en dit familiebedrijf heeft in al die jaren niet bepaald stil gezeten! Naast een hart voor goede doelen, is er ook de feeling om tijdig nieuwe wegen te bewandelen, zoals nu in het geval van de digitale koppeling met waterschap Brabantse Delta. 'Digitale transparantie is voor alle partijen efficiënt', vindt directeur Bart van Wijlen. Naast deze nieuwe app verhuist het bedrijf in september ook nog eens naar een spiksplinternieuw kantoorpand.

Auteur: Sylvia de Witt

Fieldmanagement 2.0: veldbewerking op afstand


'Gemak dient de mens', denkt De Dutch Power Company (DPC), een holding waar onder andere Herder, Votex, Conver, Probotiq en Louis Nagel onder vallen. Het bedrijf heeft op de Polderdag op 26 juni een autonome tractor gepresenteerd. Deze machine kan via Teach & Playback vooraf opgenomen taken volledig zelfstandig en zonder chauffeur uitvoeren.

Auteur: Sylvia de Witt

Participeren, is dat niet een ander woord voor bezuinigen?


De stormachtige ontwikkelingen op het gebied van sport zorgen voor een sterk veranderend speelveld. Niet langer is alleen de gemeente aan de bal, ook van de verenigingen worden initiatieven verwacht. Jan Hoppen, in het verleden de grootste projectontwikkelaar van Zuid-Nederland en openingsspreker tijdens het Nationaal Sportvelden Congres, is daar een goed voorbeeld van. Zijn club barst uit zijn voegen en reageert daarop door zelf met een doorwrocht ontwikkelingsplan te komen.

Auteur: Santi Raats

Jurgen Streppel, Willem II: Voetbal moet op een gewoon veld.


Jurgen Streppel is een gelukkig mens als ik hem ontmoet in het Willem II Stadion. Zijn kluppie heeft een comfortabele positie in het midden van de eredivisie, wat niet zo slecht is voor een net gepromoveerde club. Daarnaast is net die ochtend bekendgemaakt dat de club het contact met trainer Streppel wil verlengen. De reden voor het interview is iets heel anders. Streppel spreekt tijdens het Nationaal Sportvelden Congres en zal daar zijn visie op kunst- en natuurgras uit de doeken doen.

Auteur: Hein van Iersel

Innoveren is een creatief proces of toch niet?


De sportsector kent een lange traditie van innovatie vanuit de werkplaats. Je zou je kunnen voorstellen dat bij een groot bedrijf als Philips dat helemaal anders gaat. Thomas Leenders, Key Account Manager, Philips Lighting & Mark van Doorn, Design Manager: Philips Led voor sportvelden heeft jarenlange ervaring op gebied van innovatie. Wat kan de sportsector leren van Philips? Of is het eerder andersom?

Auteur: Hein van Iersel

Mooie machines en niet te veel poespas


Het weer kan niet beter op deze zonnige herfstdag in september, waarop drie bedrijven een kunstgrasonderhoudsdag organiseren op Sportcentrum Olympus in Utrecht. Ruim vijftig belangstellenden zijn aanwezig en de meesten zijn zeer te spreken over de machines. ‘Wat ik zo om me heen hoor zijn vooral positieve geluiden. Het is een geslaagde dag’, zegt Dirk Moot van TC Heiloo United.

Auteur: Sylvia de Witt

Voorlichting


Als u zich altijd ergert aan uw buurman, die kankert over die andere buurman die zijn auto dubbel parkeert of over de buurhond die net voor zijn voordeur een aanzienlijke bijdrage levert aan het mestoverschot, lees dan vooral niet verder. Dit stukje zal boordevol gekanker staan. Van mijn kant, wel te verstaan.

Auteur: Hein van Iersel