Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2013 - 5
Naar de enquête

Natuurgras op onderbouw voor kunstgras


Voetbalclub Ado Den Haag gaat vanaf het seizoen 2014/15 voetballen op kunstgras. Er wordt gebruikgemaakt van investeringen die zijn gedaan voor het WK Hockey, waardoor Ado Den Haag op een relatief eenvoudige wijze over kan gaan op kunstgras.

‘Vertegenwoordigers komen bij mij niet aan de deur’


Fieldmanagement Japanse stijl: de kunst afkijken, verbeteren en succes oogsten

Auteur: Santi Raats

GroenTechniek Holland


GroenTechniek Holland 2013 maakt melding van twaalf nominaties voor het Gouden Klavertje Vier. Op de eerste beursdag, dinsdag 10 september, maakt de jury bekend wie van de onderstaande genomineerden de innovatieprijs in de wacht sleept. En alvast een voorproefje op de beurs door een selectie te maken uit de info die exposanten ons toestuurden.

Algen buitenspel


Grontmij is een onderzoek gestart waarin (praktijk)kennis van kunstgrasvelden en ecologische kennis van algen worden samengebracht. De resultaten moeten inzicht geven in de vraag welke soorten algen aanwezig zijn in verschillende types kunstgrasvelden. Want niet alle algen groeien snel of veroorzaken gladheid. Het doel is de ontwikkeling van een doelmatige en duurzame bestrijdingsstrategie. Op het Nationaal Sportvelden Congres delen Jaap de Wit en Edwin Verduin van Grontmij de resultaten met het publiek.

Auteur: Santi Raats

Geen lening zonder zorgen


TV Heerhugowaard: groeivereniging in groeigemeente

Auteur: Broer de Boer

‘Ga eens met groundsman Bavo de Jong praten’


Elk jaar 2 cm nieuwe gravel

Auteur: Broer de Boer

Gravel uitvlakken zonder laser en gelazer


De Strakvlak: de kaasschaafmethode voor gravelbanen, maar ook doelgebieden, tees en duizenden andere toepassingen . .

Auteur: Broer de Boer

DLF/Innoseeds wint tender WK 2014 in Brazilië


In 2012 leverde DLF/Innoseeds graszaad voor het WK in Zuid-Amerika. Voor het komende WK in Brazilie wordt het graszaad opnieuw door dit bedrijf geleverd. Een lange route werd afgelegd om de leverancier worden.

Fieldmanager ziet zijn naam vereeuwigd in het groen


Gemeente noemt park naar gewaardeerde fieldmanager

Auteur: Santi Raats

Amateurclub in een Jupiler League-jasje


‘In stappen worden we een professionele voetbalclub’

Auteur: Santi Raats

Isa Sports lokale keurder in en rond Turkije:


De Nederlandse markt voor kunstgrasaanleg neemt sinds vorig jaar niet langer toe, maar af. De markt voor renovatie van kunstgras neemt echter toe. Andere delen in de wereld beginnen zich nu te roeren: Turkije en de landen rond Turkije bijvoorbeeld. Maar kwalitatief is in dit gebied nog een grote slag te slaan, zo weet Kiwa Isa Sport. Daarom is er een fulltime, lokale Kiwa Isa Sport-inspecteur actief vanuit Istanbul.

Auteur: Santi Raats

Een algenvrij veld begint bij jezelf


Minder beregenen en het park goed inrichten en onderhouden is de basis voor het beperken van algen

Auteur: Remon de Goeij en Jesse van 't Land

KPMG's verdienmodel is gebaseerd op evenementen, maar stadions kiezen voor minder onderhoud en meer bespeling


In opdracht van de European Synthetic Turf Organisation (Esto) hebben adviseurs van KPMG de kosten en baten van kunstgras in stadions onderzocht. Heb je geen kunstgras in je stadion, dan ben je een dief van je portemonnee, zeggen de schrijvers. Maar zij doelen op geld verdienen met evenementen. In Nederland stappen veel stadions over op kunstgras, maar niét om de door KPMG genoemde verdienpunten.

Iedereen klaagt


Auteur: Hein van Iersel

Gepland nieuw sportcomplex op dak van Rotterdamse spoorlijn


In de lage landen kent men vanuit de vroege geschiedenis vluchtgedrag voor het hoge water door zich terug te trekken op terpen, kunstmatig opgehoogde heuvels. Ad van de Luijtgaarden, sportveldbeheerder van de gemeente Zwijndrecht, liet zich inspireren door zijn voorouders: hij liet een slecht afwaterend voetbalveld verwijderen en legde dit terug op een ter plekke aangelegde terp.